ΑρχικήΉπειροςΣτο νομό Πρέβεζας κάθε μέρα γίνονται 17 καταγγελίες αυθαιρεσιών μέσω της εφαρμογής...

Στο νομό Πρέβεζας κάθε μέρα γίνονται 17 καταγγελίες αυθαιρεσιών μέσω της εφαρμογής MyCoast.

Δημοσιεύθηκε:

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέχετε, υπάρχουν συνολικά 6.000 καταγγελίες για αυθαιρεσίες στον αιγιαλό, οι οποίες υποβλήθηκαν μέσω της εφαρμογής MyCoast. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι ο νομός Πρέβεζας έχει ακόμα μεγαλύτερο αριθμό καταγγελιών από τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από την αρχή χρήσης της εφαρμογής, στις 30 Απριλίου, 872 καταγγελίες αφορούν τον νομό Πρέβεζας δηλαδή κατα μέσο όρο 17 καταγγελίες την ημέρα, τη στιγμή που τα Δωδεκάνησα (όπου η Ρόδος συγκέντρωνε εμβληματικές περιπτώσεις αυθαιρεσιών) έχουν 555, οι Κυκλάδες 463 και η Αττική μόνο επτά. Στην κατάταξη η Χαλκιδική έρχεται δεύτερη με 680 καταγγελίες, ενώ οι Αρχές έχουν πραγματοποιήσει ελέγχους στην περιοχή για καταστρατήγηση του αιγιαλού ακόμα και με drone.

Επιπλέον, η εφαρμογή MyCoast επιτρέπει στους πολίτες να ενημερώνονται για το καθεστώς παραχωρήσεων χρήσης του αιγιαλού και να κοινοποιούν πιθανές παραβάσεις της νομοθεσίας.

Επιπλέον, έχουν επιβληθεί πρόστιμα ύψους 6.000 ευρώ σε παράνομες επιχειρήσεις, ενώ οι αρμόδιες αρχές πραγματοποιούν ελέγχους για παραβάσεις ακόμα και με drone.

Η εφαρμογή MyCoast φαίνεται να έχει συμβάλει στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και στην παρακολούθηση της χρήσης του αιγιαλού. Είναι θετικό που οι πολίτες συμμετέχουν ενεργά στην προστασία του δημόσιου χώρου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που εξασφάλισε η kathimerini.gr, μέχρι σήμερα 52.000 πολίτες έχουν κατεβάσει την εφαρμογή, ενώ έχουν υποβληθεί 6.000 καταγγελίες. Πιθανόν το 40% αυτών είναι οι λεγόμενες «δοκιμαστικές», ωστόσο η δημοφιλία της εφαρμογής αυξάνεται. Το 90% των καταγγελιών είναι ανώνυμες και μόνο 10% προέρχεται από πολίτες που δεν διστάζουν να συνδεθούν μέσω taxis, αποκαλύπτοντας στις Αρχές το ονοματεπώνυμό τους.

Τελευταία νέα

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στη Φιλιππιάδα για μια μοναδική συναυλία την Πέμπτη 18 Ιουλίου

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ένας από τους πιο αγαπητούς καλλιτέχνες της ελληνικής μουσικής σκηνής, προσφέρει...

Όλγα Γεροβασίλη: ΜΕΘ Άρτας σε ..αναστολή λειτουργίας!

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας κατέθεσαν η βουλευτής Άρτας Όλγα Γεροβασίλη, ο βουλευτής Αχαίας και...

Ο Εξορκισμός: Ένα υπερφυσικό θρίλερ τρόμου του Τζόσουα Τζον Μίλερ με τον Ράσελ Κρόου στο Δημοτικός Θερινός Κιν/φος “Ορφέας” Άρτας

Ο Ράσελ Κρόου πρωταγωνιστεί στη νέα ταινία τρόμου, «The Pope's Exorcist». Ο ηθοποιός μεταμορφώνεται στον διάσημο...

Ο Πάντα-Πανγκ στην Αφρική (μεταγλωττισμένο) – Από Παρασκευή 12 Ιουλίου στο Δημοτικός Θερινός Κιν/φος “Ορφέας” Άρτας

Η ακαταμάχητη τρυφερότητα των πάντα (όπως την αγαπήσαμε και στα... «Κουνγκ-φου Πάντα») και τα...

Περισσότερα