ΑρχικήΉπειροςΝοσοκομείο Άρτας: Ξεκινά η επιστροφή του εργολάβου στην σίτιση, και η απόλυση...

Νοσοκομείο Άρτας: Ξεκινά η επιστροφή του εργολάβου στην σίτιση, και η απόλυση 10 εργαζομένων

Δημοσιεύθηκε:

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας οδηγούν σε απόλυση χιλιάδες εργαζομένους στους τομείς της καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης, οι οποίο εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Με σημερινή απόφαση του ΔΣ του Νοσοκομείου στον δρόμο της απόλυσης οδηγούνται άμεσα 10 εργαζόμενοι στον τομέα της σίτισης, αφού πλέον ανοίγει ο δρόμος για την υπογραφή της σύμβασης παροχής αυτών των υπηρεσιών από εργολαβική εταιρεία.

Μετά από 8 χρόνια διεκδικήσεων και αγώνων, μετά από 8 χρόνια με τους εργαζόμενους αυτής της κατηγορίας σε εργασιακή ομηρία, αφού τα νομοθετήματα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είχαν ημερομηνία λήξης το 2019, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, πιστή στο δόγμα της αγοράς, πιστή στους μεγαλοεργολάβους που εξυπηρετεί, έρχεται και «τελειώνει» οριστικά το ζήτημα αυτό: δεν νομοθετεί ούτε για παράταση πέρα τις 31 Μαρτίου 2024, ούτε για νέους διαγωνισμούς ΣΟΧ, ούτε για μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

Ο δε Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ( και όχι μόνο αυτός) εμπαίζει στα ΜΜΕ τους εργαζόμενους αυτούς λέγοντας ότι θα προτρέψει τους εργολάβους να προσλάβουν το ίδιο προσωπικό. Ενώ ξέρει πως ούτε μπορεί να το κάνει, ούτε υπάρχουν όροι που να μπορούν να εξασφαλίσουν τέτοια εξέλιξη και η αλήθεια είναι ότι ούτε ΘΕΛΕΙ να το κάνει.

Αυτή είναι η «αναγνώριση» της προσφορά των εργαζόμενων στο ΕΣΥ από την κυβέρνηση της ΝΔ. Αυτή είναι η αντιμετώπιση του ΕΣΥ οι μονάδες του οποίου αφήνονται να καταρρεύσουν σε ολόκληρη τη χώρα, προκειμένου να δοθούν βορρά στους ιδιώτες που επιχειρούν με την υγεία του λαού.

Τέλος να πούμε ότι αποδεδειγμένα οι εργολάβοι κοστίζουν περισσότερο από τους εργαζόμενους με ΣΟΧ. Τρανό παράδειγμα ο διαγωνισμός για την σίτιση στο δικό μας Νοσοκομείο. Αυτή την στιγμή το ετήσιο κόστος για αυτούς του 10 εργαζόμενους είναι 99.000,00 ευρώ, ενώ το κόστος για την σύμβαση με τον εργολάβο είναι 142.000,00 ευρώ. Παρόλα αυτά η κυβέρνηση δεν πτοείται: θέλει να δώσει τις υπηρεσίες αυτές σε εργολάβους και αυτό κάνει στεγνά και ανενδοίαστα. Αυτή είναι η προστασία του δημοσίου συμφέροντος και του δημόσιου χρήματος από την πλευρά της κυβέρνησης.

Εδώ και τώρα απαιτούμε καμία απόλυση εργαζομένων και μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου.-

Έξω οι εργολάβοι από τα Νοσοκομεία

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ ν.Άρτας

Τελευταία νέα

Θρήνος στην Άρτα: 23χρονος σκοτώθηκε με μηχανή που οδηγούσε

Σήμερα, στις πρώτες πρωινές ώρες στην περιοχή της Άρτας, ένα τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε όταν...

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για το βίαιο παρελθόν του πεθερού που σκότωσε τον γαμπρό του – Προμελετημένο έγκλημα

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η τοπική κοινωνία στη Νίκαια μια μέρα μετά την άγρια δολοφονία ενός...

Νέα τηλεφωνική απάτη στην Άρτα: Έκλεψαν από ηλικιωμένη 13.000 ευρώ 

Έπειτα από έρευνα που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, σε συνεργασία και με...

Τουλάχιστον 11 Παλαιστίνιοι νεκροί από αεροπορική επιδρομή των Ισραηλινών στην Ράφα, έξω από νοσοκομείο

Τουλάχιστον έντεκα Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 50 τραυματίστηκαν από μία αεροπορική επιδρομή που έκαναν σήμερα...

Περισσότερα