ΑρχικήΉπειρος«Όχι» απο το Δημοτικό Συμβούλιο Νικολάου Σκουφά στο πλωτό φωτοβολταϊκό της λίμνης...

«Όχι» απο το Δημοτικό Συμβούλιο Νικολάου Σκουφά στο πλωτό φωτοβολταϊκό της λίμνης Πουρναρίου

Δημοσιεύθηκε:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νικολάου Σκουφά εξέφρασε ομόφωνη αντίθεση στο σχέδιο κατασκευής πλωτού φωτοβολταϊκού πάρκου στη λίμνη Πουρναρίου, παρά τις προσπάθειες για την ήπια ανάπτυξη και αξιοποίηση της περιοχής. Η λίμνη Πουρναρίου αναγνωρίζεται ως περιοχή απαράμιλλης ομορφιάς, και προορίζεται να γίνει πόλος έλξης για τουριστικές δραστηριότητες και φυσιολατρικές δραστηριότητες.

Σύμφωνα με την εισήγηση που παρουσιάστηκε στη συνεδρίαση, η περιοχή της λίμνης Πουρναρίου έχει πολλές δυνατότητες για τουριστική ανάπτυξη, συμπεριλαμβανομένων μονοπατιών κατά μήκος της λίμνης και ανάπλασης οικισμών με σεβασμό στα παραδοσιακά στοιχεία της τοπικής αρχιτεκτονικής.

Ωστόσο, η ανησυχία είναι μεγάλη για τυχόν υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος λόγω του φωτοβολταϊκού πάρκου, η οποία μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τον αγροτικό τομέα της περιοχής σε μακροπρόθεσμο χρονικό διάστημα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νικολάου Σκουφά έχει ήδη κοινοποιήσει την απόφασή του στην Περιφέρεια Ηπείρου, στους βουλευτές του Νομού Άρτας και στα αρμόδια υπουργεία.

Τελευταία νέα

Άδωνης εκτός ελέγχου για Συμφωνία Πρεσπών: Καλεί Μητσοτάκη να την καταγγείλει, απαιτεί «συγγνώμη» από Τσίπρα, κατηγορεί ΗΠΑ για… υποδείξεις

Πληθαίνουν οι αντιθέσεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, καθώς σε σημερινή του ραδιοφωνική συνέντευξη...

Πειθαρχική Έρευνα για Προφορικές Αναθέσεις στον Δήμο Πρέβεζας

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας έχει ξεκινήσει πειθαρχική διαδικασία για να ερευνήσει πιθανές ευθύνες...

Δήμου Ζηρού: Λουκέτο στο ΚΔΑΠ ΑμΕΑ λόγω έλλειψης προσωπικού.

Η απόφαση για την αναστολή λειτουργίας της δημοτικής δομής στην παλιά Παιδόπολη προκάλεσε αναστάτωση...

Περισσότερα