ΑρχικήΉπειροςOpen Mall Άρτας: Παρέμβαση Όλγας Γεροβασίλη στην ανοικτή συζήτηση-ενημέρωση

Open Mall Άρτας: Παρέμβαση Όλγας Γεροβασίλη στην ανοικτή συζήτηση-ενημέρωση

Δημοσιεύθηκε:

Φίλες και φίλοι, συντοπίτισσες και συντοπίτες,

Οι κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις δεν μου επέτρεψαν να βρίσκομαι σήμερα εδώ, σε αυτή την ανοιχτή συζήτηση, την οποία θεωρώ εξαιρετικά κρίσιμη και γι’ αυτό σας στέλνω τις σκέψεις και τους προβληματισμούς μου.

Όταν τον Μάιο του 2019, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, και μετά από πολυετείς προσπάθειες, ο Εμπορικός Σύλλογος και ο Δήμος Άρτας εντάχθηκαν στο πρόγραμμα “Open Mall”, οι προσδοκίες για την πόλη μας ήταν πολύ μεγάλες.

Προσδοκίες για ανάδειξη του εμπορικού κέντρου και των επιχειρήσεών του, για τόνωση της τοπικής αγοράς, ειδικά σε εποχή δύσκολη για τους ελεύθερους επαγγελματίες και την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, αλλά και προσδοκίες συνολικά για αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος και βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη.

Δυστυχώς, πέντε χρόνια μετά, το έργο ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί. Ενώ το χρονοδιάγραμμα προέβλεπε ολοκλήρωση του έργου εντός 12 μηνών από τον Δεκέμβριο του 2022, οπότε και ξεκίνησαν οι εργασίες, σήμερα, Απρίλιο του 2024, το κέντρο της Άρτας παραμένει ακόμη ένα απέραντο εργοτάξιο.

Εκτός από την εμφανή καθυστέρηση, είναι πολλά τα παραδείγματα που καταδεικνύουν προχειρότητα στην υλοποίηση του έργου. Πολλές είναι ήδη και οι καταγγελίες για λάθη. Προβλήματα, όμως, υπάρχουν και στην ίδια τη μελέτη. Και στο αισθητικό και στο κατασκευαστικό και στο λειτουργικό σκέλος.

Να σημειώσω εδώ ότι η χρηματοδότηση του προγράμματος δεν εγκρίθηκε με βάση τη μελέτη, αλλά με βάση την πρόταση που κατατέθηκε, ενώ η μελέτη και η υλοποίηση του έργου είναι αποκλειστική ευθύνη του Δήμου.

Συνεπώς, είναι ευθύνη του Δήμου να κάνει ό, τι απαιτείται για την ολοκλήρωση του Open Mall, λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις, τις παρατηρήσεις και τους προβληματισμούς του εμπορικού κόσμου και όλων των φορέων της πόλης.

Δεν μπορεί να υπάρξει άλλη καθυστέρηση και άλλη ταλαιπωρία για τους πολίτες και τους επαγγελματίες της Άρτας. Δεν μπορούν να τεθούν σε διακινδύνευση πολύτιμοι πόροι για τον τόπο μας. Άλλωστε είναι νωπή η πικρή εμπειρία του “Ξενία”.

Να αποκτήσει επιτέλους η Άρτα το εμπορικό κέντρο που της αρμόζει και να έχουμε όλες και όλοι μια καλύτερη καθημερινότητα στην πόλη που αγαπάμε.

Με εκτίμηση,

Όλγα Γεροβασίλη

Δ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων

Βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Τελευταία νέα

Ένα ήσυχο μέρος: ημέρα πρώτη (A Quiet Place: Day One) από Πέμπτη 27 Ιουνίου στο Δημοτικός Θερινός Κιν/φος “Ορφέας” Άρτας

Η ταινία «Ενα Ησυχο Μέρος» του Τζον Κραζίνσκι και το σίκουελ της τρία χρόνια...

Ψηφιακή κάρτα: Μία ώρα «μπόνους» στους εργοδότες με την σφραγίδα της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Από την 1η Ιουλίου μπαίνουν σε εφαρμογή τόσο η ψηφιακή κάρτα οργάνωσης του ωραρίου όσο και...

Φωτιά στα Τζουμέρκα – Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική το μεσημέρι της Δευτέρας, καθώς ξέσπασε φωτιά στα Τζουμέρκα. Η πυρκαγιά...

Τέσσερα ανήλικα κορίτσια έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από έναν 50χρονο σάτυρο

Τέσσερα ανήλικα κορίτσια έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από έναν 50χρονο άντρα, μέσα σε αστικό λεωφορείο...

Περισσότερα