ΑρχικήΉπειροςΟριστική Απόλυση του Δικαστικού που είχε προκαλέσει επεισόδιο σε σούπερ μάρκετ στο...

Οριστική Απόλυση του Δικαστικού που είχε προκαλέσει επεισόδιο σε σούπερ μάρκετ στο Καναλάκι

Δημοσιεύθηκε:

Ο Άρειος Πάγος ανακοίνωσε την οριστική απόλυση ενός Εφέτη στην Ήπειρο, ο οποίος είχε προκαλέσει σοβαρό επεισόδιο σε ένα σούπερ μάρκετ στο Καναλάκι τον Μάρτιο του 2020.

Σύμφωνα με την απόφαση της 65μελούς Πειθαρχικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, ο συγκεκριμένος Εφέτης απολύθηκε λόγω της σοβαρής παραβίασης των καθηκόντων του και του έλλειψης δικαστικού ηθικού. Η υπόθεση περιλαμβάνει το περιστατικό όπου ο Εφέτης εισήλθε σε ένα κατάστημα στην περιοχή του Νομού Πρέβεζας, προκαλώντας πανικό και αναστάτωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, του KanalakiNews.gr ο Εφέτης είχε αγοράσει προϊόντα αξίας περίπου 14€ και στο ταμείο ανακοίνωσε ότι είναι φορέας του κορωνοϊού. Αγνοώντας τη σειρά των πελατών, προχώρησε στην πληρωμή και αποχώρησε από το κατάστημα. Η αντίδραση του δημιούργησε ταραχή μεταξύ των πελατών και του προσωπικού, με τον υπεύθυνο του σούπερ μάρκετ να καλεί αμέσως την αστυνομία.

Κατά την άφιξη των αστυνομικών, ο Εφέτης αρχικά αρνήθηκε να παράσχει τα στοιχεία ταυτότητας και άδειας οδήγησης, προσφέροντας μάλιστα μια παλιά άδεια οδήγησης μοτοποδηλάτου. Η κατάσταση επιδείνωσε όταν αποφάσισε να αντιδράσει στις προσπάθειες των αστυνομικών να τον ακινητοποιήσουν, καταλήγοντας να κατηγορείται για σωματικές βλάβες και απείθεια.

Ο Εφέτης, κατά το παρελθόν (2021), είχε επιβληθεί πειθαρχική ποινή προσωρινής παύσης 6 μηνών για απρεπή συμπεριφορά, εντός και εκτός υπηρεσίας. Η αρεοπαγίτης εισηγήτρια της υπόθεσης τόνισε ότι ο Εφέτης «δεν έχει συναίσθηση των βασικών υποχρεώσεων του ως δικαστικού λειτουργού και στερείται του απαιτούμενου για δικαστικό λειτουργό ήθος, ενώ θίγει σοβαρά το κύρος του ίδιου και της Δικαιοσύνης». Συνεπώς, η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου αποφάσισε την οριστική απόλυσή του.

Ο Εφέτης, παρά τις προηγούμενες πειθαρχικές ποινές, εμφάνισε ανάξιο συμπεριφοράς και παραβίασε τις βασικές υποχρεώσεις του ως δικαστικού λειτουργού.

 

Τελευταία νέα

Άδωνης εκτός ελέγχου για Συμφωνία Πρεσπών: Καλεί Μητσοτάκη να την καταγγείλει, απαιτεί «συγγνώμη» από Τσίπρα, κατηγορεί ΗΠΑ για… υποδείξεις

Πληθαίνουν οι αντιθέσεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, καθώς σε σημερινή του ραδιοφωνική συνέντευξη...

Πειθαρχική Έρευνα για Προφορικές Αναθέσεις στον Δήμο Πρέβεζας

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας έχει ξεκινήσει πειθαρχική διαδικασία για να ερευνήσει πιθανές ευθύνες...

Δήμου Ζηρού: Λουκέτο στο ΚΔΑΠ ΑμΕΑ λόγω έλλειψης προσωπικού.

Η απόφαση για την αναστολή λειτουργίας της δημοτικής δομής στην παλιά Παιδόπολη προκάλεσε αναστάτωση...

Μοιράζουν σαλμονέλα και σταφυλόκοκκο… με τα σχολικά γεύματα Σοκαριστικές φωτογραφίες με ωμό κοτόπουλο σε Δημοτικό σχολείο

Συνεχίζεται το θρίλερ με τα σχολικά γεύματα που μοιράζονται καθημερινά στα σχολεία της Ελλάδας...

Περισσότερα