ΑρχικήΉπειροςΠειθαρχική Έρευνα για Προφορικές Αναθέσεις στον Δήμο Πρέβεζας

Πειθαρχική Έρευνα για Προφορικές Αναθέσεις στον Δήμο Πρέβεζας

Δημοσιεύθηκε:

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας έχει ξεκινήσει πειθαρχική διαδικασία για να ερευνήσει πιθανές ευθύνες του Δημάρχου Πρέβεζας και ορισμένων αιρετών του δημοτικού συμβουλίου που είχαν διατελέσει Αντιδήμαρχοι. Η έρευνα αφορά τις προφορικές αναθέσεις που έγιναν στο Δήμο Πρέβεζας, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και τη ΔΕΥΑΠ. Η διαδικασία αυτή βασίζεται σε πόρισμα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ) για τις εν λόγω αναθέσεις.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το epirusbomb.gr το πόρισμα της ΕΑΔ έχει διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πρέβεζας, η οποία έχει ξεκινήσει προκαταρκτική εξέταση. Τα εμπλεκόμενα πρόσωπα έχουν ήδη κληθεί να καταθέσουν για τις καταγγελίες που αναφέρονται στο πόρισμα. Η διαδικασία ενδέχεται να διαρκέσει αρκετό χρόνο και η Εισαγγελία μπορεί να ζητήσει επιπλέον στοιχεία. Αν η Εισαγγελία κρίνει ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες, η υπόθεση θα οδηγηθεί στα δικαστήρια. Διαφορετικά, θα τεθεί στο αρχείο.

Η υπόθεση των προφορικών αναθέσεων και των σχετικών αγωγών κατά του Δήμου και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) έχει λάβει πολιτικές διαστάσεις. Έχει απασχολήσει επανειλημμένα το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας, τη δημοτική επιτροπή και τα διοικητικά συμβούλια, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις και συζητήσεις.

Τελευταία νέα

Κρήτη: Επιχειρηματίας προσέλαβε Παλαιστίνιο να «τσιμεντώσει» τον Ισραηλινό συνεταίρο του και την μητέρα των παιδιών του

Μια υπόθεση που μοιάζει με σενάριο από αστυνομική ταινία αλλά είναι πέρα για πέρα...

Έντονες Αντιδράσεις για την Απαγόρευση Κυκλοφορίας Φορτηγών στην Εθνική Οδό Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας

Μεγάλη ανησυχία έχει προκληθεί μεταξύ ιδιοκτητών και οδηγών φορτηγών, ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης, εξαιτίας...

Ιωαννινα: Αρνητικές γνωμοδοτήσεις για τα αιολικά σε Κούρεντα και Γοργόμυλο

Αρνητικές ήταν οι γνωμοδοτήσεις της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου...

Εκπληκτική Ανακάλυψη: 800 Ετών Μεσαιωνικές Ταφόπλακες Βρέθηκαν σε Ναυάγιο στη Βρετανία (Βίντεο)

Μια αναπάντεχη ανακάλυψη πραγματοποιήθηκε από Βρετανούς αρχαιολόγους στον κόλπο Στάντλαντ, στα ανοικτά των ακτών...

Περισσότερα