ΑρχικήΉπειροςΠεριφέρεια Ηπείρου: Υπάρχουν κονδύλια, τα οποία έχουν κατανεμηθεί από το 2017 για...

Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάρχουν κονδύλια, τα οποία έχουν κατανεμηθεί από το 2017 για την κατασκευή μιας νέας γέφυρας πάνω από τον ποταμό Άραχθο.

Δημοσιεύθηκε:

Ο Περιφερειάρχης απάντησε σε ερώτηση κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των επιδόσεων της Περιφέρειας, επιβεβαιώνοντας ότι υπάρχουν κονδύλια, τα οποία έχουν κατανεμηθεί από το 2017 για την κατασκευή μιας νέας γέφυρας πάνω από τον ποταμό Άραχθο.

Παρά την ύπαρξη των απαραίτητων πόρων και των σχεδίων, δεν έχουν ακόμη προχωρήσει οι διαδικασίες για την έναρξη της κατασκευής, παρά το γεγονός ότι η υπάρχουσα γέφυρα παρουσιάζει δυσλειτουργίες και πιθανά προβλήματα στατικότητας.

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Άλκης Παπαχρηστάκης, ο οποίος έθεσε την ερώτηση, σχεδιάζει να φέρει το θέμα και στην προσοχή της δημοτικής αρχής της Άρτας, μετά από την ενημέρωση που έλαβε από την Περιφέρεια και την παραλαβή των σχετικών μελετών.

Τα προβλήματα που αναφέρονται για την υπάρχουσα γέφυρα στον Άραχθο είναι κυρίως σχετικά με τη στατική επάρκεια της δομής. Η γέφυρα, η οποία κατασκευάστηκε στη δεκαετία του 1960, φαίνεται να έχει προβλήματα λόγω της παλαιότητάς της και του βάρους των οχημάτων που διέρχονται από αυτήν.

Αρχικά, το όριο βάρους για τα διερχόμενα οχήματα ήταν 30 τόνοι, αλλά μετά από διαπιστώσεις περί της στατικής αντοχής της γέφυρας, το όριο μειώθηκε στους 20 τόνους. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει ανησυχία για την ασφάλεια, καθώς οχήματα με βάρος πολύ μεγαλύτερο από το επιτρεπόμενο συχνά διέρχονται από τη γέφυρα.

 

Τελευταία νέα

Τραγικό τέλος βρήκε στην Ινδονησία Κινέζα τουρίστρια – Έπεσε σε ενεργό ηφαίστειο ενώ πόζαρε για φωτογραφία

Τραγικό τέλος βρήκε στην Ινδονησία μια Κινέζα τουρίστρια, που γλίστρησε μέσα στον κρατήρα ενεργού ηφαιστείου,...

Ήπειρος: Μείωση του αριθμού των εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα της ΔΥΠΑ

Μείωση του αριθμού των εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα της ΔΥΠΑ καταγράφηκε τον Μάρτιο τόσο...

Ιωάννινα: Το εντυπωσιακό φαινόμενο με τα σύννεφα mammatus έκαναν την εμφάνισή

Οι κάτοικοι των Ιωαννίνων βρέθηκαν στη θέα ενός ασυνήθιστου ουρανού καθώς το εντυπωσιακό μετεωρολογικό φαινόμενο...

Και νέο σόου από τον Μπέο μετά το «γεια σου κούκλε» της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Συνέχεια στο «γεια σου κούκλε» της Ζωής Κωνσταντοπούλου δίνει ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος. Ο...

Περισσότερα