ΑρχικήΉπειροςΠεριφέρεια Ηπείρου: Υπάρχουν κονδύλια, τα οποία έχουν κατανεμηθεί από το 2017 για...

Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάρχουν κονδύλια, τα οποία έχουν κατανεμηθεί από το 2017 για την κατασκευή μιας νέας γέφυρας πάνω από τον ποταμό Άραχθο.

Δημοσιεύθηκε:

Ο Περιφερειάρχης απάντησε σε ερώτηση κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των επιδόσεων της Περιφέρειας, επιβεβαιώνοντας ότι υπάρχουν κονδύλια, τα οποία έχουν κατανεμηθεί από το 2017 για την κατασκευή μιας νέας γέφυρας πάνω από τον ποταμό Άραχθο.

Παρά την ύπαρξη των απαραίτητων πόρων και των σχεδίων, δεν έχουν ακόμη προχωρήσει οι διαδικασίες για την έναρξη της κατασκευής, παρά το γεγονός ότι η υπάρχουσα γέφυρα παρουσιάζει δυσλειτουργίες και πιθανά προβλήματα στατικότητας.

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Άλκης Παπαχρηστάκης, ο οποίος έθεσε την ερώτηση, σχεδιάζει να φέρει το θέμα και στην προσοχή της δημοτικής αρχής της Άρτας, μετά από την ενημέρωση που έλαβε από την Περιφέρεια και την παραλαβή των σχετικών μελετών.

Τα προβλήματα που αναφέρονται για την υπάρχουσα γέφυρα στον Άραχθο είναι κυρίως σχετικά με τη στατική επάρκεια της δομής. Η γέφυρα, η οποία κατασκευάστηκε στη δεκαετία του 1960, φαίνεται να έχει προβλήματα λόγω της παλαιότητάς της και του βάρους των οχημάτων που διέρχονται από αυτήν.

Αρχικά, το όριο βάρους για τα διερχόμενα οχήματα ήταν 30 τόνοι, αλλά μετά από διαπιστώσεις περί της στατικής αντοχής της γέφυρας, το όριο μειώθηκε στους 20 τόνους. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει ανησυχία για την ασφάλεια, καθώς οχήματα με βάρος πολύ μεγαλύτερο από το επιτρεπόμενο συχνά διέρχονται από τη γέφυρα.

 

Τελευταία νέα

Ψηφιακή κάρτα: Μία ώρα «μπόνους» στους εργοδότες με την σφραγίδα της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Από την 1η Ιουλίου μπαίνουν σε εφαρμογή τόσο η ψηφιακή κάρτα οργάνωσης του ωραρίου όσο και...

Φωτιά στα Τζουμέρκα – Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική το μεσημέρι της Δευτέρας, καθώς ξέσπασε φωτιά στα Τζουμέρκα. Η πυρκαγιά...

Τέσσερα ανήλικα κορίτσια έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από έναν 50χρονο σάτυρο

Τέσσερα ανήλικα κορίτσια έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από έναν 50χρονο άντρα, μέσα σε αστικό λεωφορείο...

Νέα τραγωδία: Σκοτώθηκε σε τροχαίο 20χρονος – Επέστρεφε από πανηγύρι και το αυτοκίνητό του «καρφώθηκε» σε δέντρο

Βαρύ είναι το πένθος στις Γκαγκάλες του δήμου Γόρτυνας στο Ηράκλειο για τον άδικο χαμό του...

Περισσότερα