ΑρχικήΉπειροςΠλήγμα ο αποκλεισμός των Ιωαννίνων από τα προγράμματα του τουρισμού!

Πλήγμα ο αποκλεισμός των Ιωαννίνων από τα προγράμματα του τουρισμού!

Δημοσιεύθηκε:

Αρνητικό αντίκτυπο στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής αναμένεται να έχει η αδικαιολόγητη κίνηση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού να μην εντάξει τον Νομό Ιωαννίνων στο πρόγραμμα συνδιαφήμισης που υλοποιεί.

Ασυγκίνητο φέρεται να αφήνει τον ΕΟΤ, αλλά και τον πρόεδρό του Δημήτρη Φραγκάκη, το γεγονός ότι ο Νομός Ιωαννίνων αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς, τόσο για αστικές αποδράσεις όσο και για ορεινές εξορμήσεις, αφού τον απέκλεισε από τα προγράμματα στήριξης του τουρισμού!

Όλα αυτά, μαλιστα, σε μια περίοδο που στα Γιάννενα διεξάγονται διάφορα επιστημονικά συνέδρια, ενώ αποτελούν πόλο έλξης για τις σχολικές εκδρομές, τον θρησκευτικό τουρισμό, τον αγροτουρισμό, τις υπαίθριες δραστηριότητες, τον αθλητικό τουρισμό, τον γαστρονομικό κ.α..

Η απόφαση του ΕΟΤ να μην συμπεριλάβει τον Νομό στην τουριστική προβολή της χώρας μέσω της διαφήμισης, γεννά διάφορα ερωτηματικά, μιας και η πόλη δέχεται τουρισμό δώδεκα μήνες τον χρόνο, προσφέροντας στους επισκέπτες φυσικό κάλλος, υψηλή παροχή υπηρεσιών και διάφορες επιλογές τόσο εντός της πόλης όσο και στον ορεινό όγκο.

Διαμαρτύρονται οι φορείς…

Επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Δημήτρη Φραγκάκη απέστειλαν τουριστικοί φορείς του Νομού, ζητώντας ενημέρωση για τη μη ένταξη των Ιωαννίνων στα προγράμματα στήριξης του τουρισμού.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, ο πρόεδρος του ΕΟΤ σε περσινή του επίσκεψη στην περιοχή είχε δεσμευθεί να συμπεριληφθεί και ο προορισμός «Ιωάννινα» σε δράσεις του ΕΟΤ. Επρόκειτο για δράσεις που αφορούσαν την ένταξη του αεροδρομίου Ιωαννίνων στο πρόγραμμα στήριξης του χειμερινού τουρισμού μέσω συνδέσεων με προορισμούς του εξωτερικού και την ένταξη των Ιωαννίνων στην καμπάνια προώθησης του αστικού τουρισμού (city break).

Αθέτηση της υπόσχεσης!

Οι εκπρόσωποι των τουριστικών φορέων, μέσω της επιστολής, υπενθυμίζουν ότι ο Δ. Φραγκάκης είχε δείξει προθυμία να στηρίξει την προσπάθεια για τις απευθείας αεροπορικές συνδέσεις του αεροδρομίου των Ιωαννίνων με τη Γερμανία και το Ηράκλειο της Κρήτης. Παρόλα αυτά, ο Δ. Φραγκάκης αθέτησε την υπόσχεση που είχε δώσει, μιας και έναν χρόνο αργότερα ο ΕΟΤ υλοποιεί πρόγραμμα συνδιαφήμισης σε συνεργασία με διάφορες αεροπορικές εταιρείες του εξωτερικού στο οποίο συμπεριλαμβάνονται διάφοροι προορισμοί αλλά όχι τα Ιωάννινα.

Με βάση τα παραπάνω, οι εκπροσωποι των φορέων ρωτούν τον πρόεδρο του ΕΟΤ γιατί η πόλη των Ιωαννίνων δεν έχει ενταχθεί ακόμα στην καμπάνια προώθησης του αστικού τουρισμού και γιατί δεν συμπεριλήφθηκαν οι χειμερινοί προορισμοί, όπως ο Νομός Ιωαννίνων, στο πρόγραμμα συνδιαφήμισης που υλοποιεί ο ΕΟΤ.

Η επιστολή κλείνει ευχαριστώντας τον Γεν. Γραμματέα για τη μέχρι στιγμής προθυμία του να αφουγκραστεί τους προβληματισμούς των φορέων του τουρισμού.

Την επιστολή συνυπογράφουν η ομοσπονδία ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων και καταλυμάτων Ηπείρου με Πρόεδρο τον  Ελευθέριο Ζαρκάδα, τo σωματείο τουριστικών γραφείων και λεωφορείων Ν. Ιωαννίνων με πρόεδρο τον Γεώργιο Αλεξανδρή και ο πρώην πρόεδρος της ΕΞΝΙ – Στάθης Σιούτης.

 

 

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Τελευταία νέα

Πώς να Εξοικονομήσετε Βενζίνη με Σωστή Οδήγηση: 5 Απλές Συμβουλές

Οι μετακινήσεις δεν πρόκειται να σταματήσουν, όσο υψηλές και αν φτάσουν οι τιμές των...

Αρχαίοι Αιγύπτιοι: Πρωτοποριακές Χειρουργικές Επεμβάσεις για τον Καρκίνο 4.000 Χρόνια Πριν (Φωτογραφίες)

Αρχαία αιγυπτιακά ιατρικά κείμενα αποκαλύπτουν ότι οι θεραπευτές της εποχής ήταν εξοικειωμένοι με τον...

Σε Βαρύ Πένθος η Βάνα Μπάρμπα: Συγκλονίζει με τα Λόγια της για την Απώλεια – “Αισθάνομαι μετέωρη και μουδιασμένη”

Η Βάνα Μπάρμπα σε πρόσφατη συνέντευξη της περιέγραψε την ψυχολογική της κατάσταση, λίγες μέρες μετά τον...

Νάνσυ Ζαμπέτογλου: Το app στο κινητό που τη… «λαχτάρησε»! «Με φύλαξε ο Θεός!»

Παραλίγο να πέσει θύμα απάτης και μάλιστα μέσα σε τράπεζα η Νάνσυ Ζαμπέτογλου όπως...

Περισσότερα