ΑρχικήΉπειροςΠρώην κατασκηνώσεις ΤΥΠΕΤ: Το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Πάργας καλείται να λάβει...

Πρώην κατασκηνώσεις ΤΥΠΕΤ: Το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Πάργας καλείται να λάβει αποφάσεις για την εξώδικη επίλυση που έχει προκύψει με την εταιρεία Black Delta Entertainment Services

Δημοσιεύθηκε:

Το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Πάργας καλείται να λάβει αποφάσεις για την εξώδικη επίλυση μιας διαφοράς που έχει προκύψει με την εταιρεία Black Delta Entertainment Services, μισθώτρια μιας έκτασης που φιλοδοξεί να μετατραπεί σε τουριστικό προορισμό στη θέση “Κλιμάτι” Λούτσας (πρώην κατασκηνώσεις ΤΥΠΕΤ).

Η εταιρεία Black Delta Entertainment Services, μέρος του Ομίλου Γιαννακόπουλου, αναδείχθηκε ανάδοχος σε πλειοδοτικό διαγωνισμό του Δήμου Πάργας για την παραχώρηση μιας έκτασης 40.172,24 τ.μ. στη θέση «Κλιμάτι» Λούτσας, πρώην κατασκηνώσεις ΤΥΠΕΤ, για 40 έτη. Η εταιρεία προτίθεται να αναπτύξει τουριστικές εγκαταστάσεις στην περιοχή, με ετήσιο μίσθωμα προς τον δήμο ύψους 330.000 ευρώ.

Ωστόσο, κατά την εκπόνηση των μελετών, η εταιρεία διαπίστωσε ότι ένα μέρος της έκτασης είναι χαρακτηρισμένο ως καταφύγιο άγριων ζώων και ότι δεν έχει γίνει οριοθέτηση των ρεμάτων και του αιγιαλού. Αυτό οδήγησε την εταιρεία να ζητήσει τροποποίηση του συμβολαίου και να προχωρήσει σε αγωγή, η οποία έχει προσδιοριστεί να εκδικαστεί το Νοέμβριο1.

Ο Δήμος Πάργας ισχυρίζεται ότι οι τουριστικές εγκαταστάσεις επιτρέπονται στο ακίνητο με την υποβολή Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και θεωρεί τα ζητήματα οριοθέτησης ως διαδικαστικά.

Η Black Delta Entertainment Services προτείνει εξώδικο συμβιβασμό, ζητώντας την μετάθεση της πληρωμής του μισθώματος για το 2023 και των επόμενων ετών, με σκοπό να παραιτηθεί από την αγωγή. Η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Πάργας δεν μπόρεσε να πάρει απόφαση λόγω του ύψους της οικονομικής διαφοράς και παραπέμπει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα είναι καθοριστική για το μέλλον της επένδυσης.

Τελευταία νέα

Κρήτη: Επιχειρηματίας προσέλαβε Παλαιστίνιο να «τσιμεντώσει» τον Ισραηλινό συνεταίρο του και την μητέρα των παιδιών του

Μια υπόθεση που μοιάζει με σενάριο από αστυνομική ταινία αλλά είναι πέρα για πέρα...

Έντονες Αντιδράσεις για την Απαγόρευση Κυκλοφορίας Φορτηγών στην Εθνική Οδό Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας

Μεγάλη ανησυχία έχει προκληθεί μεταξύ ιδιοκτητών και οδηγών φορτηγών, ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης, εξαιτίας...

Ιωαννινα: Αρνητικές γνωμοδοτήσεις για τα αιολικά σε Κούρεντα και Γοργόμυλο

Αρνητικές ήταν οι γνωμοδοτήσεις της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου...

Εκπληκτική Ανακάλυψη: 800 Ετών Μεσαιωνικές Ταφόπλακες Βρέθηκαν σε Ναυάγιο στη Βρετανία (Βίντεο)

Μια αναπάντεχη ανακάλυψη πραγματοποιήθηκε από Βρετανούς αρχαιολόγους στον κόλπο Στάντλαντ, στα ανοικτά των ακτών...

Περισσότερα