ΑρχικήΉπειροςΠυκνώνουν οι έκτακτοι έλεγχοι ενόψει Πάσχα στην Ήπειρο

Πυκνώνουν οι έκτακτοι έλεγχοι ενόψει Πάσχα στην Ήπειρο

Δημοσιεύθηκε:

Η κυβέρνηση, μέσω του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ανακοίνωσε την ενίσχυση των ελέγχων σε σημεία λιανικής-χονδρικής, σφαγεία, πύλες εισόδου στη χώρα και εθνικές οδούς. Τα κλιμάκια ελέγχου θα αποτελούνται από προσωπικό των αρμόδιων υπηρεσιών, όπως των Γενικών Διευθύνσεων Κτηνιατρικής και Τροφίμων, του ΕΦΕΤ, του ΕΛΓΟ, των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειών, της ΕΛΑΣ, της Οικονομικής Αστυνομίας, του Λιμενικού, της ΑΑΔΕ, του ΣΔΟΕ και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.

Σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη, η επιδίωξη είναι η προστασία της ελληνικής παραγωγής, υπογραμμίζοντας την αξία των ελληνικών προϊόντων και τη σημασία της συμμόρφωσης προς τους νόμους. Με επικέντρωση στα προϊόντα γάλακτος και τα μεταποιημένα προϊόντα, οι έλεγχοι θα επικεντρώνονται στην ποιότητα και την επισήμανση των προϊόντων, ενώ ελέγχονται και οι ισοζυγιακές διατάξεις στις γαλακτοβιομηχανίες.

Τα δείγματα λαμβάνονται και εξετάζονται σε εργαστήρια του Γενικού Χημείου του Κράτους και του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, ενώ οι ελέγχοι επικεντρώνονται και στην επισήμανση των προϊόντων, εξασφαλίζοντας ότι αντιστοιχεί στην εθνική και ενωσιακή νομοθεσία. Παράλληλα, έχουν ήδη επιβληθεί πρόστιμα σε επιχειρήσεις που παραβίασαν τους κανόνες, ενώ απόσυρθαν παρτίδες προϊόντων που διαπιστώθηκε ότι δεν συμμορφώνονται με τους κανονισμούς.

Επιπλέον, πραγματοποιούνται ελέγχοι και σε νωπά οπωροκηπευτικά, ενώ εξετάζεται και η πιθανή ελληνοποίηση εισαγόμενων προϊόντων. Το Υπουργείο ανακοίνωσε επίσης την αποστολή δειγμάτων για εξέταση στα εν λόγω εργαστήρια και την προβολή αυστηρών μέτρων κατά των παραβατών, προκειμένου να διασφαλιστεί η ποιότητα και η ασφάλεια των τροφίμων στην ελληνική αγορά.

Τελευταία νέα

Ο Εξορκισμός: Ένα υπερφυσικό θρίλερ τρόμου του Τζόσουα Τζον Μίλερ με τον Ράσελ Κρόου στο Δημοτικός Θερινός Κιν/φος “Ορφέας” Άρτας

Ο Ράσελ Κρόου πρωταγωνιστεί στη νέα ταινία τρόμου, «The Pope's Exorcist». Ο ηθοποιός μεταμορφώνεται στον διάσημο...

Ο Πάντα-Πανγκ στην Αφρική (μεταγλωττισμένο) – Από Παρασκευή 12 Ιουλίου στο Δημοτικός Θερινός Κιν/φος “Ορφέας” Άρτας

Η ακαταμάχητη τρυφερότητα των πάντα (όπως την αγαπήσαμε και στα... «Κουνγκ-φου Πάντα») και τα...

Νέα κινηματογραφική εβδομάδα από σήμερα Πέμπτη 04 Ιουλίου στο Δημοτικός Θερινός Κιν/φος “Ορφέας” Άρτας

Horizon: Ένα αμερικανικό έπος - Ο Κέβιν Κόστνερ κατακτά εκ νέου την Άγρια Δύση Τo...

Έρχεται στην Πρέβεζα και στην Άρτα η Παιδική παράσταση ΧΙΟΝΑΤΗ into the woods

ΠΡΕΒΕΖΑ: Τρίτη 2 Ιουλίου στο Κηποθέατρο "Γιάννης Ρίτσος", στις 21.00 ΑΡΤΑ: Τετάρτη 3 Ιουλίου στο...

Περισσότερα