ΑρχικήΉπειροςΠυκνώνουν οι έκτακτοι έλεγχοι ενόψει Πάσχα στην Ήπειρο

Πυκνώνουν οι έκτακτοι έλεγχοι ενόψει Πάσχα στην Ήπειρο

Δημοσιεύθηκε:

Η κυβέρνηση, μέσω του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ανακοίνωσε την ενίσχυση των ελέγχων σε σημεία λιανικής-χονδρικής, σφαγεία, πύλες εισόδου στη χώρα και εθνικές οδούς. Τα κλιμάκια ελέγχου θα αποτελούνται από προσωπικό των αρμόδιων υπηρεσιών, όπως των Γενικών Διευθύνσεων Κτηνιατρικής και Τροφίμων, του ΕΦΕΤ, του ΕΛΓΟ, των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειών, της ΕΛΑΣ, της Οικονομικής Αστυνομίας, του Λιμενικού, της ΑΑΔΕ, του ΣΔΟΕ και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.

Σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη, η επιδίωξη είναι η προστασία της ελληνικής παραγωγής, υπογραμμίζοντας την αξία των ελληνικών προϊόντων και τη σημασία της συμμόρφωσης προς τους νόμους. Με επικέντρωση στα προϊόντα γάλακτος και τα μεταποιημένα προϊόντα, οι έλεγχοι θα επικεντρώνονται στην ποιότητα και την επισήμανση των προϊόντων, ενώ ελέγχονται και οι ισοζυγιακές διατάξεις στις γαλακτοβιομηχανίες.

Τα δείγματα λαμβάνονται και εξετάζονται σε εργαστήρια του Γενικού Χημείου του Κράτους και του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, ενώ οι ελέγχοι επικεντρώνονται και στην επισήμανση των προϊόντων, εξασφαλίζοντας ότι αντιστοιχεί στην εθνική και ενωσιακή νομοθεσία. Παράλληλα, έχουν ήδη επιβληθεί πρόστιμα σε επιχειρήσεις που παραβίασαν τους κανόνες, ενώ απόσυρθαν παρτίδες προϊόντων που διαπιστώθηκε ότι δεν συμμορφώνονται με τους κανονισμούς.

Επιπλέον, πραγματοποιούνται ελέγχοι και σε νωπά οπωροκηπευτικά, ενώ εξετάζεται και η πιθανή ελληνοποίηση εισαγόμενων προϊόντων. Το Υπουργείο ανακοίνωσε επίσης την αποστολή δειγμάτων για εξέταση στα εν λόγω εργαστήρια και την προβολή αυστηρών μέτρων κατά των παραβατών, προκειμένου να διασφαλιστεί η ποιότητα και η ασφάλεια των τροφίμων στην ελληνική αγορά.

Τελευταία νέα

Αρνητικό το Δημοτικό Συμβούλιο Ζηρού στη δημιουργία μικρού υδροηλεκτρικού έργου στον ποταμό Λούρο

Αρνητικά επί του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων μικρού υδροηλεκτρικού έργου στο ποταμό Λούρο και...

Τραγικό τέλος βρήκε στην Ινδονησία Κινέζα τουρίστρια – Έπεσε σε ενεργό ηφαίστειο ενώ πόζαρε για φωτογραφία

Τραγικό τέλος βρήκε στην Ινδονησία μια Κινέζα τουρίστρια, που γλίστρησε μέσα στον κρατήρα ενεργού ηφαιστείου,...

Ήπειρος: Μείωση του αριθμού των εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα της ΔΥΠΑ

Μείωση του αριθμού των εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα της ΔΥΠΑ καταγράφηκε τον Μάρτιο τόσο...

Ιωάννινα: Το εντυπωσιακό φαινόμενο με τα σύννεφα mammatus έκαναν την εμφάνισή

Οι κάτοικοι των Ιωαννίνων βρέθηκαν στη θέα ενός ασυνήθιστου ουρανού καθώς το εντυπωσιακό μετεωρολογικό φαινόμενο...

Περισσότερα