ΑρχικήΉπειροςΣαν σήμερα 15 Μαρτίου: 9 χρόνια πριν βρέθηκε το πτώμα του Βαγγέλη...

Σαν σήμερα 15 Μαρτίου: 9 χρόνια πριν βρέθηκε το πτώμα του Βαγγέλη Γιακουμάκη κοντά στην Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων

Δημοσιεύθηκε:

Στις 15 Μαρτίου, θυμόμαστε την τραγική εξαφάνιση και τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη, έναν νέο φοιτητή από την Κρήτη, που σπούδαζε στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων. Η ιστορία του έγινε γνωστή σε όλη την Ελλάδα και έγινε σύμβολο της μάχης κατά του bullying.

Ο Βαγγέλης εξαφανίστηκε από την εστία του στις 6 Φεβρουαρίου του 2015, αφήνοντας πίσω του προσωπικά αντικείμενα και χωρίς να δώσει καμία εξήγηση για την απότομη αναχώρησή του. Η ανησυχία της μητέρας του οδήγησε σε έρευνες που αποκάλυψαν την σκληρή πραγματικότητα του εκφοβισμού και των βασανιστηρίων που υφίστατο.

Οι έρευνες έφεραν στο φως 23 περιστατικά κακοποίησης, με τον Βαγγέλη να υποφέρει από ανελέητο bullying και βασανιστήρια από συμφοιτητές του. Η υπόθεση οδήγησε σε παραιτήσεις και καταδίκες, και έθεσε το θέμα του εκφοβισμού στο επίκεντρο της κοινωνικής συζήτησης στην Ελλάδα.

Τελικά, στις 15 Μαρτίου του 2015, 40 μέρες μετά την εξαφάνισή του, ο Βαγγέλης βρέθηκε νεκρός κοντά στη Σχολή του. Η απώλειά του προκάλεσε ένα κύμα συμπαράστασης και διαμαρτυρίας κατά της βίας και του bullying, με συγκεντρώσεις και μηνύματα αλληλεγγύης να διαδίδονται σε όλη τη χώρα.

Η ιστορία του Βαγγέλη Γιακουμάκη έγινε ένα ηχηρό μήνυμα κατά της βίας και ένα κάλεσμα για αλλαγή, ώστε κανένας άλλος να μην υποστεί ποτέ παρόμοια μοίρα. Η σιωπή του Βαγγέλη μπορεί να ήταν βαριά, αλλά η αντήχησή της έγινε φωνή για όσους δεν μπορούν ή δεν μπορούσαν να μιλήσουν. Η μνήμη του ζει και συνεχίζει να ενθαρρύνει την αγωνία για έναν κόσμο χωρίς εκφοβισμό και βία.

Τελευταία νέα

Στο «σφυρί» Ιδιωτικό νησί στην Πρέβεζα – 3.750.000 ευρώ με οικοδομική άδεια για την κατασκευή ανεξάρτητων κατοικιών

Οι ελπίδες των 150 ιδιοκτητών νησιών ανά την Ελλάδα, τα οποία εκτιμάται ότι πωλούνται,...

Η παρουσίαση του βιβλίου “της σιωπής” του Φώτη Μαραζόπουλου

Πραγματοποιήθηκε στην Ηγουμενίτσα στο θέατρο ΦΑΟΣ η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου «της σιωπής» του...

Ξεκίνησε η κρίση στην αγορά σοκολάτας – Τεράστιες ελλείψεις κακάο

Ο κόσμος της σοκολάτας αντιμετωπίζει τεράστιες ελλείψεις κακάο. Στις αρχές Μαρτίου, οι τιμές είχαν ήδη υπερδιπλασιαστεί σε διάστημα...

Άρτα: Αρτινοί επιχειρηματίες και πολίτες εξαπατήθηκαν από φιλανθρωπικό οργανισμό με έδρα την Αθήνα – Προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία

Προκαταρκτική εξέταση διενεργείται από την Εισαγγελία Άρτας για απάτη από φιλανθρωπικό οργανισμό με έδρα...

Περισσότερα

Ξεκίνησε η κρίση στην αγορά σοκολάτας – Τεράστιες ελλείψεις κακάο

Ο κόσμος της σοκολάτας αντιμετωπίζει τεράστιες ελλείψεις κακάο. Στις αρχές Μαρτίου, οι τιμές είχαν ήδη υπερδιπλασιαστεί σε διάστημα...