Σύμφωνα με το magnesianews.gr, οι τρεις δράστες ηλικίας 47, 54 και 55 χρονών, πήγαν προχθές το πρωί στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού, για να διαμαρτυρηθούν ότι παράνομα ο ΔΕΔΔΗΕ έκοψε το ρεύμα στο σπίτι του 47χρονου στη Σούρπη και εκεί έβρισαν, απείλησαν (ο ένας έπιασε από την επωμίδα έναν αστυνομικό!) διατάραξης τη λειτουργία του Τμήματος, ενώ οι δύο αρνήθηκαν τη φωτογράφιση και να δώσουν δακτυλικά αποτυπώματα μετά τη σύλληψή τους.
Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, δίκασε χθες τους κατηγορούμενους, παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, καθώς δεν πειθαρχούσαν στις εντολές του προέδρου και δεν δέχτηκαν καν να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου και τους καταδίκασε σε φυλάκιση 60 ημερών τον καθένα, ποινή που είναι χωρίς δικαίωμα έφεσης και χωρίς αναστολή, απόφαση που θα τους οδηγήσει πίσω από τα κάγκελα των φυλακών.
Ζοριλίκια από την αρχή
Με την είσοδο στην έδρα της σύνθεσης του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου και την ανάγνωση των ονομάτων οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου και άρχισαν να επικαλούνται το άρθρο 120 του Συντάγματος. Ο πρόεδρος ζήτησε οι κατηγορούμενοι να καθίσουν στο εδώλιο, οι πέντε αστυνομικοί που βρισκόταν στην αίθουσα δεν μπόρεσαν να τους πείσουν, με αποτέλεσμα να διακοπεί η δίκη.
Περίπου μισή ώρα αργότερα και αφού στα Δικαστήρια έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις της Ομάδας ΔΙΑΣ, της Ασφάλειας και άλλων υπηρεσιών, η δίκη άρχισε ξανά, αλλά επειδή οι κατηγορούμενοι φώναζαν, απομακρύνθηκαν από την αίθουσα, για να καταθέσουν ένας κάθε φορά.
Αναστάτωσαν το Αστυνομικό Τμήμα
Αρχικά κατέθεσε ο αξιωματικός υπηρεσίας του Α.Τ. Αλμυρού, που πήγε προς συνδρομή του συνεργείου τεχνικών το πρωί της ίδιας μέρας στη Σούρπη, για να γίνει η διακοπή ρεύματος στο σπίτι του 47χρονου.
Όπως είπε, με το που έφτασαν οι τεχνικοί της ΔΕΔΔΗΕ και οι αστυνομικοί στο σημείο, ο κατηγορούμενος άρχισε να τους βιντεοσκοπεί με το κινητό του τηλέφωνο και όταν κάποια στιγμή ένας αστυνομικός του έπιασε το χέρι, το έριξε κάτω και του είπε ότι του το κατέστρεψε ζητώντας να του αγοράσει καινούργιο.
Τελικά, έγινε η διακοπή ηλεκτροδότησης του σπιτιού στις 8.45 το πρωί και ο δράστης μεταφέρθηκε στο Α.Τ. Αλμυρού.
Στις 10.40 το πρωί, ο 53χρονος και ο 55χρονος πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού, άρχισαν να λένε τα περί κατοχής και εφαρμογής του άρθρου 120 του Συντάγματος, έκαναν φασαρία και ο ένας έπιασε έναν αστυνομικό από την επωμίδα της στολής του, του είπε ότι είναι προδότης και θα τιμωρηθεί.
Σύμφωνα με τον μάρτυρα, από τη φασαρία δεν μπόρεσαν να εξυπηρετηθούν οι άλλοι πολίτες, ενώ όταν οι αστυνομικοί ζήτησαν τα στοιχεία τους, αρνήθηκαν να τα δώσουν, λέγοντας ότι είναι «security» και δεν μπορούν να τους συλλάβουν.
Ο υποδιοικητής και αναπληρωτής διοικητής του Α.Τ. Αλμυρού κατέθεσε ότι οι κατηγορούμενοι είχαν σκοπό να δημιουργήσουν πρόβλημα στην υπηρεσία, ενώ ο ένας από τους τρεις βρήκε στο δρόμο το συνεργείο και έπιασε έναν τεχνικό της ΔΕΗ από το λαιμό.
Για το συμβάν της βιντεοσκόπησης και της πτώσης του κινητού τηλεφώνου, κατέθεσε και ένας άλλος αστυνομικός, που είχε πάει για συνδρομή του ΔΕΔΔΗΕ στη Σούρπη.
Ο αναπληρωτής προϊστάμενος του ΔΕΔΔΗΕ Αλμυρού, επιβεβαίωσε ότι ο 47χρονος κατηγορούμενος έπιασε από τον λαιμό τεχνικό της επιχείρησης στο δρόμο Σούρπης – Αμαλιάπολης, αναφέρθηκε στις πολλές εντολές διακοπής της ηλεκτροδότησης στο σπίτι του, ενώ είπε προς τους τεχνικούς της ΔΕΗ ότι δεν μπορεί να γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης διότι είναι έδρα των θεματοφυλάκων του Συντάγματος και το σπίτι του ήταν δημόσιο κτίριο.
Δήλωσαν «θεματοφύλακες του Συντάγματος»
Οι κατηγορούμενοι επικαλέστηκαν το άρθρο 120 του Συντάγματος, η παράγραφος 4 του οποίου ορίζει ότι «Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία».
Στο Δικαστήριο οι κατηγορούμενοι, αντί να απολογηθούν για τις πράξεις τους κατέθεσαν έγγραφα που βασίζονται στην ιερά δήλωση εφαρμογής του άρθρου 120 του Συντάγματος.
Σύμφωνα με την ιερά δήλωση οι κατηγορούμενοι πιστοί στο Σύνταγμα, έχουν διαχωρίσει την θέση τους και έχουν καταδικάσει την παράλειψη διώξεων της προδοσίας κατά της χώρας, που από τις 24/11/2011 εκκρεμοδικεί σε κάποιο συρτάρι της Βουλής, τη στιγμή που η παράλειψη διώξεων εσχάτης προδοσίας, συνιστά κατοχή.
Οι πολίτες, που είναι άγνωστος ο αριθμός τους Πανελλαδικά και τοπικά, δηλώνουν ότι ενεργώντας με γνώμονα την απελευθέρωση της Πατρίδας μας και του καταπιεσμένου από τις κατοχικές δυνάμεις, μέσω μνημονίων και αντισυνταγματικών νομοθετημάτων και διατάξεων εις βάρος της Πατρίδας με την κατ’ εξακολούθηση ένεκα της κακουργηματικής παράλειψης διώξεων εσχάτης προδοσίας, ορμώμενοι εκ του άρθρου 120 του Συντάγματος και υπερασπιζόμενοι τόσο το συμφέρον της Πατρίδας όσο και το δικό μας ατομικά, αρνούνται κατηγορηματικά να δεχτούν την επιβολή κυρώσεων, διώξεων και κάθε μορφής οικονομική, ψυχολογική ή σωματική βία. Επίσης αρνούνται να αναγνωρίσουν ή να υπακούσουν σε οποιοδήποτε δικαστικό ή αστυνομικό όργανο που δεν έχει εναντιωθεί εγγράφως στις αντισυνταγματικές διατάξεις-νομοθετήματα και δεν έχει καταδικάσει εγγράφως την παράλειψη διώξεων εσχάτης προδοσίας.
Οι τρεις κατηγορούμενοι διαθέτουν ιστοσελίδα με την επωνυμία Σωματείο Ελλήνων Υποστηρικτών του Συντάγματος (Σ.Ε.Υ.Σ), που φέρεται να είναι το πρώτο Σωματείο στην Ελλάδα το οποίο έχει σαν βάση των Ενεργειών του το Σύνταγμα της Ελλάδας και το Άρθρο 120. Σκοπός του σωματείου είναι να προασπίσει το σύνταγμα της Ελλάδας, κάτι το οποίο είμαστε όλοι οι Έλληνες υποχρεωμένοι να το κάνουμε, βάση του Άρθρου 120 του Συντάγματος.
Οι απολογίες
Ο 47χρονος κατηγορούμενος που εργάζεται σε υπηρεσία του Δημοσίου, είπε ότι είναι πολίτης που ενεργεί σύμφωνα με το άρθρο 120 του Συντάγματος. Ο πρόεδρος του Δικαστηρίου όταν πληροφορήθηκε που εργάζεται, του είπε ότι εργάζεται για το κράτος που δεν αναγνωρίζει. Ο εισαγγελέας έδρας είπε στον κατηγορούμενο ότι δέχεται τα χρήματα που του πληρώνει δύο φορές τον μήνα ένα κατοχικό κράτος και αφού πληρώνεται τον μισθό του κάνει πολύ μεγάλη επανάσταση…
Ο 53χρονος κατηγορούμενος, κατάγεται από την Πρέβεζα και ζει στην περιοχή του Αλμυρού, ήταν ελεύθερος επαγγελματίας, αλλά έκλεισε το μαγαζί του και απασχολείται σε αγροτικές εργασίες. Αφού αρχικά είπε ότι είναι θεματοφύλακας του Συντάγματος, κατηγόρησε τους δικαστικούς λειτουργούς ότι είναι προσωρινή αρχή και εκτελούν προδοτικές εντολές.
«Εγώ είμαι Πρόεδρος της Δημοκρατίας και εγώ σας δίνω εντολές», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι όσα κάνουν είναι άκυρα. Ο τρίτος κατηγορούμενος, 55χρονών, συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κάποιο αδίκημα, είναι όλα κατασκευασμένα και το Σύνταγμα απαγορεύει να κόβεται το ρεύμα.
Η ετυμηγορία
Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή των κατηγορουμένων για όλες τις κατηγορίες και ως προς τις ποινές συνολικές ποινές φυλάκισης 60 ημερών για τον καθένα από τους τρεις, πρόταση που έγινε δεκτή από το Δικαστήριο. Μετά την ανακοίνωση της ποινής, ο δεύτερος κατηγορούμενος επιτέθηκε στους δικαστικούς, ρωτούσε αν είναι Έλληνες και όταν δόθηκε εντολή στην Αστυνομία να βγει από την αίθουσα, τους είπε «είστε δειλοί και έκπτωτοι, χωρίς αναστολές»!
Ο τρίτος κατηγορούμενος μετά την ανακοίνωση της ποινής, που τον οδήγησε στη φυλακή, είπε ότι έχει τον πατέρα του που έχει υποστεί εγκεφαλικό, τον φροντίζει και χωρίς την παρουσία του θα πεθάνει.
Σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα, ποινή μέχρι δύο μήνες είναι χωρίς δικαίωμα έφεσης, για την αναστολή της οποίας έχει την ευχέρεια να κρίνει το Δικαστήριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι, θα μείνουν στη φυλακή για περίπου έναν μήνα και στη συνέχεια έχουν τη δυνατότητα να αποφυλακιστούν.