Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας εξακολουθεί να τηρεί στάση σιγής αναφορικά με το μέλλον του στρατοπέδου στην Άρτα. Σε αναφορά που κατέθεσε βουλευτής σχετικά με το ενδεχόμενο διακοπής λειτουργίας του στρατοπέδου, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας απέφυγε να δώσει ξεκάθαρη απάντηση. Παράλληλα, δεν παρείχε πληροφορίες για την αξιολόγηση του στρατοπέδου της Άρτας σε σύγκριση με άλλες στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Δυτική Ελλάδα, την Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία.
Στην απάντησή του, ο Υπουργός επικεντρώθηκε σε γενικές κατευθυντήριες αρχές της μεταρρυθμιστικής διαδικασίας, χωρίς να αναφερθεί συγκεκριμένα στην περίπτωση της Άρτας. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, η αναδιοργάνωση των στρατιωτικών δομών βασίζεται σε μια νέα προσέγγιση, που έχει στόχο τη δημιουργία ενός πιο ευέλικτου και σύγχρονου στρατιωτικού συστήματος.
Η μεταρρύθμιση περιλαμβάνει την κατάργηση στρατοπέδων και τη συγχώνευση Μονάδων, με στόχο:
- Την καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού,
- Την ενίσχυση της στελέχωσης Μονάδων σε κρίσιμες περιοχές,
- Τη μείωση του χρόνου αντίδρασης σε περίπτωση κρίσης,
- Την ενίσχυση της μαχητικής ικανότητας, και
- Τη μείωση του περιττού δημοσιονομικού κόστους.
Ο Υπουργός επεσήμανε ότι η εξοικονόμηση πόρων από τις αλλαγές αυτές αναμένεται να αγγίξει τα 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ μέσα σε μια δεκαετία. Ωστόσο, δεν υπήρξε καμία σαφής αναφορά για την τύχη του στρατοπέδου της Άρτας, παρά τις πιέσεις για περισσότερη διαφάνεια.