ΑρχικήΉπειροςΘάνατος από ιατρικό λάθος στην Άρτα: Ο Γιατρός Αθωώθηκε, το Νοσοκομείο Υποχρεώθηκε...

Θάνατος από ιατρικό λάθος στην Άρτα: Ο Γιατρός Αθωώθηκε, το Νοσοκομείο Υποχρεώθηκε να Πληρώσει

Δημοσιεύθηκε:

Μετά από 13 χρόνια δικαστικού αγώνα, οι συγγενείς ενός ασθενούς που έχασε τη ζωή του στο Νοσοκομείο της Άρτας, λόγω ιατρικού σφάλματος, κατάφεραν να πάρουν μια μερική αποζημίωση. Ο ασθενής είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση χολής και είχε υποστεί τραυματισμό των χοληδόχων πόρων από έναν γιατρό, που εμπλέκεται και σε άλλους δύο θανάτους. Picture … Η υπόθεση περιγράφεται από τον δικηγόρο Απόστολο Τάσση, που αντιπροσώπευσε την οικογένεια του θύματος μαζί με τον Βασίλη Μπότσιο, στο blog του.

Ο ασθενής μετά την επέμβαση μεταφέρθηκε στην εντατική του ΓΝ Άρτας, όπου η κατάστασή του χειροτέρευσε. Σε κατάσταση σηψαιμικού σοκ και με αμφίβολες ελπίδες επιβίωσης, μεταφέρθηκε στο ΠΓΝ Ιωαννίνων, όπου ανακαλύφθηκε ότι οι χοληδόχοι πόροι είχαν τρωθεί.

Ο χειρουργός της Άρτας κλήθηκε να απολογηθεί ποινικά. Μετά από 6 μήνες δίκης ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Άρτας, ο γιατρός παραδέχθηκε ότι προκάλεσε τον τραυματισμό των χοληδόχων πόρων και ο Εισαγγελέας ζήτησε την καταδίκη του, αλλά το δικαστήριο τον αθώωσε.

Ο Εισαγγελέας του Πρωτοδικείου Άρτας έκανε έφεση στην αθωωτική απόφαση, αλλά αυτή απορρίφθηκε ως ατεκμηρίωτη. Οι δικηγόροι που εκπροσωπούσαν την οικογένεια κατέθεσαν αγωγή στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Ιωαννίνων.

Το δικαστήριο ζήτησε νέες πραγματογνωμοσύνες, με την τελευταία να επιβεβαιώνει το ιατρικό λάθος. Ωστόσο, η αγωγή των συγγενών του θύματος απορρίφθηκε, με την αιτιολογία ότι δεν αποδείχθηκε αμέλεια.

Ακολούθησε έφεση στο Διοικητικό Εφετείο Ιωαννίνων, που 13 χρόνια μετά τον θάνατο του θύματος, δέχθηκε την αγωγή και καταδίκασε το Νοσοκομείο να πληρώσει στους συγγενείς αποζημίωση για ψυχική οδύνη λόγω ιατρικού σφάλματος. Το Νοσοκομείο, παρά την έγγραφη προτροπή του ελεγκτή δημόσιας διοίκησης, δεν έκανε ποτέ καμία πειθαρχική έρευνα στον χειρουργό.

Τελευταία νέα

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Απογοήτευση και Αποδοκιμασία για την Κυβερνητική Πολιτική του Κυριακού Μητσοτάκη

Μια νέα δημοσιότητα της Metron Analysis αποκαλύπτει την αυξανόμενη απογοήτευση και αποδοκιμασία των πολιτών...

Στη διεκδίκηση μιας θέσης στα Πανεπιστήμια 3.193 μαθητές από τα Γενικά Λύκεια και τα ΕΠΑΛ της Ηπείρου

3.193 μαθητές από τα Γενικά Λύκεια και τα ΕΠΑΛ της Ηπείρου ξεκινούν τις πανελλαδικές...

Απίστευτο περιστατικό μεταξύ συγχωριανών: 50χρονος προσπάθησε να σκοτώσει 27χρονο πατώντας τον με το τρακτέρ

Απίστευτο περιστατικό μεταξύ συγχωριανών εκτυλίχθηκε στο Μικρό Περιβολάκι Βελεστίνου στον Βόλο. Σύμφωνα με πληροφορίες ένας...

«Τρέχει» η οικοδομή στην Ήπειρο – Πρώτη στην κατάταξη με άνοδο 115,9%

Η οικοδομική δραστηριότητα στην Ήπειρο βρίσκεται σε πλήρη άνθηση, αντανακλώντας τη γενικότερη ανάπτυξη του...

Περισσότερα