ΑρχικήΉπειροςΘεσπρωτία: Απαγορεύτηκε η προσέγγιση στο λατομείο στον Παραπόταμο - Ανυπολόγιστη καταστροφή

Θεσπρωτία: Απαγορεύτηκε η προσέγγιση στο λατομείο στον Παραπόταμο – Ανυπολόγιστη καταστροφή

Δημοσιεύθηκε:

Κατόπιν του εκτεταμένου κατολισθητικού φαινομένου, που συνοδεύτηκε από κατάπτωση γαιών, τη δημιουργία ενός μεγάλου ρήγματος και τις ανυπολόγιστες καταστροφές που έχει υποστεί το λατομείο που βρίσκονταν στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Παραποτάμου του Δήμου Ηγουμενίτσας, η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας με ανακοίνωσή της, καλεί τους πολίτες να μην προσεγγίζουν την περιοχή.

Το περιστατικό, που συνέβη στις 3 Δεκεμβρίου 2023, προκλήθηκε από την κατολίσθηση και αποκόλληση ενός βουνού.

Σε ανακοίνωσή της, η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας επισημαίνει την ανάγκη για προσοχή από τη μεριά κυνηγών, κτηνοτρόφων και πολιτών.

Η περιοχή, όπως φαίνεται σε αεροφωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, θα πρέπει να αποφεύγεται προσωρινά, για όσο διάστημα οι έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε εξέλιξη και μέχρι να υπάξει νεότερη ενημέρωση για την καταλληλόλητα της ευρύτερης περιοχής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Κατόπιν  μεγάλου σε έκταση  κατολισθητικού φαινομένου με κατάπτωση γαιών και εμφάνιση μεγάλου ρήγματος στην ευρύτερη περιοχή της Δ.Ε. Παραποτάμου  καθώς  των ανυπολόγιστων καταστροφών που υπέστη  λατομείο στη Δ.Ε. Παραπόταμου, του Δήμου Ηγουμενίτσας του Νομού  Θεσπρωτίας, στις 3 Δεκεμβρίου 2023, λόγω κατολίσθησης και αποκόλλησης του απέναντι σε αυτό βουνού,  ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ, ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ, ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ όπως ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ που  απεικονίζεται στις αεροφωτογραφίες που ακολουθούν (δλδ από το δρόμο προς Δριμίτσα και αριστερά)  για όσο διάστημα διαρκούν οι έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες και μέχρι νεότερη ενημέρωση για την καταλληλόλητα της ευρύτερης περιοχής.

 

 

Τελευταία νέα

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗ ΑΡΤΑ “Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΚΥΝΗΓΟΣ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΩΝ” ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΚΥΝΗΓΟΣ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΩΝ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Δευτέρα 17/6 στις 8μ.μ. Ορφέας Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος -...

Ιωάννινα: Φωτιά σε δομή φιλοξενίας ανήλικων προσφύγων

Συναγερμός σήμανε τις πρώτες πρωινές ώρες σε Πυροσβεστική και Αστυνομία λόγω πυρκαγιάς σε δομή...

Ζευγάρι Αλβανών έπεσαν σε γκρεμό με το αυτοκίνητο τους στην εθνική οδό Ιωαννίνων – Κακαβιάς

Ένα ζευγάρι από την Αλβανία στάθηκε τυχερό όταν το αυτοκίνητό τους ξέφυγε από την...

Σοκ: 34χρονος μαχαίρωσε 12χρονο παιδί μέσα σε εμπορικό κέντρο!

Ένα παιδί μόλις 12 ετών τραυματίστηκε σοβαρά σε εμπορικό κέντρο στην πόλη Όουλου, της...

Περισσότερα