ΑρχικήΉπειροςΤο σημαντικό έργο που θα ενώσει τη Λευκάδα με τον νέο οδικό...

Το σημαντικό έργο που θα ενώσει τη Λευκάδα με τον νέο οδικό άξονα Άκτιο-Αμβρακία πλησιάζει στην ολοκλήρωσή του

Δημοσιεύθηκε:

Το σημαντικό έργο που θα ενώσει τη Λευκάδα με τον νέο οδικό άξονα Άκτιο-Αμβρακία πλησιάζει στην ολοκλήρωσή του, προσφέροντας μια πιο άνετη και γρήγορη πρόσβαση στο νησί. Αυτό το έργο περιλαμβάνει δύο κύρια οδικά τμήματα: το πρώτο εκτείνεται από τη Βόνιτσα έως τη Λευκάδα με μήκος 16 χιλιομέτρων και το δεύτερο από το Άκτιο έως τον Άγιο Νικόλαο με μήκος 5 χιλιομέτρων. Το δεύτερο τμήμα ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2023 και αναμένεται ότι η ολοκλήρωση του πρώτου τμήματος θα φέρει ακόμα μεγαλύτερη τουριστική και οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή μέχρι το τέλος του έτους.

Πρόσφατα, άνοιξε για την κυκλοφορία ένας δρόμος που συνδέει το Κάστρο της Αγίας Μαύρας με τον Άγιο Αντώνιο, σηματοδοτώντας ένα ακόμη βήμα προς την πλήρη σύνδεση της περιοχής.

Η διπλή σύνδεση εκτελείται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και αναμένεται να βελτιώσει την οδική υποδομή, αντικαθιστώντας ή ενισχύοντας τα υπάρχοντα δίκτυα. Επιπλέον, το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή ενός νέου αγωγού ύδρευσης για τη Λευκάδα, με συνολικό μήκος περίπου 7,85 χιλιομέτρων, ο οποίος θα διασχίζει την περιοχή του νέου οδικού έργου.

Ο οδικός άξονας Άκτιο-Αμβρακία, που θα συνδέσει τη Λευκάδα, ξεκίνησε να λειτουργεί στα τέλη Ιανουαρίου 2024 και έχει μήκος 49,5 χιλιομέτρων. Αυτός ο δρόμος διαθέτει 2+2 λωρίδες κυκλοφορίας και μια κεντρική διαχωριστική νησίδα, ξεκινώντας από τον Α/Κ Αμβρακίας της Ιόνιας Οδού και καταλήγοντας στην υποθαλάσσια σήραγγα Πρέβεζας-Ακτίου. Η σύνδεση αυτή αναμένεται να ενισχύσει την προσβασιμότητα και να συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής.

Τελευταία νέα

Κρήτη: Επιχειρηματίας προσέλαβε Παλαιστίνιο να «τσιμεντώσει» τον Ισραηλινό συνεταίρο του και την μητέρα των παιδιών του

Μια υπόθεση που μοιάζει με σενάριο από αστυνομική ταινία αλλά είναι πέρα για πέρα...

Έντονες Αντιδράσεις για την Απαγόρευση Κυκλοφορίας Φορτηγών στην Εθνική Οδό Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας

Μεγάλη ανησυχία έχει προκληθεί μεταξύ ιδιοκτητών και οδηγών φορτηγών, ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης, εξαιτίας...

Ιωαννινα: Αρνητικές γνωμοδοτήσεις για τα αιολικά σε Κούρεντα και Γοργόμυλο

Αρνητικές ήταν οι γνωμοδοτήσεις της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου...

Εκπληκτική Ανακάλυψη: 800 Ετών Μεσαιωνικές Ταφόπλακες Βρέθηκαν σε Ναυάγιο στη Βρετανία (Βίντεο)

Μια αναπάντεχη ανακάλυψη πραγματοποιήθηκε από Βρετανούς αρχαιολόγους στον κόλπο Στάντλαντ, στα ανοικτά των ακτών...

Περισσότερα