ΑρχικήΉπειροςΤο υψηλότερο προσδόκιμο ζωής καταγράφεται στην Ήπειρο

Το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής καταγράφεται στην Ήπειρο

Δημοσιεύθηκε:

Το προσδόκιμο ζωής στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) αποτελεί έναν δείκτη που αντανακλά την υγεία, τον τρόπο ζωής και τις κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες των πολιτών της. Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της Eurostat για το 2022, οι γυναίκες στην ΕΕ έχουν ένα υψηλότερο προσδόκιμο ζωής σε σύγκριση με τους άνδρες, με μια διαφορά που φτάνει τα 5,4 χρόνια.

Η Ήπειρος, μια περιοχή στην Ελλάδα, καταγράφει το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής στη χώρα, με 82,7 έτη, ακολουθούμενη από το Βόρειο Αιγαίο και την Κρήτη. Αυτό το φαινόμενο μπορεί να αποδοθεί σε πολλούς παράγοντες, όπως η διατροφή, η ποιότητα της ζωής, η πρόσβαση σε υγειονομικές υπηρεσίες και η γενικότερη κοινωνική συνοχή.

Στην ΕΕ, η μέση τιμή του προσδόκιμου ζωής κατά τη γέννηση για το 2022 ήταν 80,6 έτη, με την ισπανική περιφέρεια Comunidad de Madrid να καταγράφει την υψηλότερη τιμή στα 85,2 έτη. Αντίθετα, περιοχές όπως η Severozapaden στη Βουλγαρία είχαν το χαμηλότερο προσδόκιμο ζωής στα 72,3 έτη.

Η αύξηση του προσδόκιμου ζωής από το 2021 στο 2022 αντανακλά μια σταδιακή ανάκαμψη από τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19, παρόλο που δεν έχει ακόμη επιστρέψει στα επίπεδα του 2019. Η διαφορά στο προσδόκιμο ζωής μεταξύ των φύλων και η διακύμανση μεταξύ των χωρών της ΕΕ υποδηλώνει την ανάγκη για περαιτέρω έρευνα και πολιτικές που θα στοχεύουν στη βελτίωση της υγείας και της ποιότητας ζωής για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες.

Τελευταία νέα

Πώς να Εξοικονομήσετε Βενζίνη με Σωστή Οδήγηση: 5 Απλές Συμβουλές

Οι μετακινήσεις δεν πρόκειται να σταματήσουν, όσο υψηλές και αν φτάσουν οι τιμές των...

Αρχαίοι Αιγύπτιοι: Πρωτοποριακές Χειρουργικές Επεμβάσεις για τον Καρκίνο 4.000 Χρόνια Πριν (Φωτογραφίες)

Αρχαία αιγυπτιακά ιατρικά κείμενα αποκαλύπτουν ότι οι θεραπευτές της εποχής ήταν εξοικειωμένοι με τον...

Σε Βαρύ Πένθος η Βάνα Μπάρμπα: Συγκλονίζει με τα Λόγια της για την Απώλεια – “Αισθάνομαι μετέωρη και μουδιασμένη”

Η Βάνα Μπάρμπα σε πρόσφατη συνέντευξη της περιέγραψε την ψυχολογική της κατάσταση, λίγες μέρες μετά τον...

Άγγελος Βουράκης για Υπόθεση Μαζωνάκη: «Η Μεταβίβαση Έγινε Εν Αγνοία του Τραγουδιστή» – Αποκαλύψεις για Ταμεία και Ποσοστά

Ο Άγγελος Βουράκης σε συνέντευξη του φέρνει στο φως της δημοσιότητας νέες πληροφορίες για τη δικαστική...

Περισσότερα