ΑρχικήΉπειροςΤον Μαΐο η επίσημη ανακήρυξη για την ένταξη του Δήμου Ζαγορίου στον...

Τον Μαΐο η επίσημη ανακήρυξη για την ένταξη του Δήμου Ζαγορίου στον κατάλογο της UNESCO

Δημοσιεύθηκε:

Τα χρονοδιαγράμματα και οι υποχρεώσεις που απορρέουν από την ένταξη του Ζαγορίου στον κατάλογο της UNESCO με τα πολιτιστικά τοπία τέθηκαν σε σύσκεψη που έγινε στην Περιφέρεια Ηπείρου, μεταξύ της Υπουργού Πολιτισμού κ. Λίνας Μενδώνη, του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, του Δημάρχου Ζαγορίου κ. Γεωργίου Σουκουβέλου και υπηρεσιακών παραγόντων.
Στις άμεσες προτεραιότητες είναι η δημιουργία ενός γραφείου διαχείρισης του πολιτιστικού τοπίου Ζαγορίου, το οποίο αποφασίστηκε ότι θα στεγαστεί στην Πασχάλειο Σχολή στο Καπέσοβο και η δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας ενημέρωσης.
Από την πλευρά της η Υπουργός Πολιτισμού κ. Λ. Μενδώνη δήλωσε μεταξύ άλλων: “Είναι μια σειρά βήματα, τα οποία πρέπει να γίνουν, ώστε το Δεκέμβριο του 2024 να έχουμε ανταποκριθεί σε αυτές τις υποχρεώσεις”, ενώ επεσήμανε “ότι ο Δήμος Ζαγορίου είναι ο πρώτος Δήμος στην επικράτεια που είναι ολόκληρος Unesco.
Έχουμε σε τουλάχιστον 18 άλλους Δήμους μνημεία Unesco. Εδώ έχουμε όλο τον Δήμο Μνημείο Unesco. Και αυτό είναι τεράστια τιμή, τεράστια επιτυχία της χώρας, της Ηπείρου, αλλά είναι και πολύ μεγάλη ευθύνη για τον Δήμο και τον Δήμαρχο που σήμερα εκπροσωπεί το σύνολο των οικισμών και των χωριών του Ζαγορίου».
“Το Ζαγόρι σήμερα αλλάζει ρότα”, τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Γιώργος Σουκοβέλος , ενώ πρόσθεσε ότι ήταν πολύ καλή η συνάντηση με την Υπουργό, στην οποία συζητήθηκε και το χρονοδιάγραμμα για το τι πρέπει να γίνει μέχρι τις 24 Μάιου που θα γίνει η εκδήλωση.
Τέλος κατά την έναρξη της σύσκεψης η Υπουργός Πολιτισμού παρέδωσε την περγαμηνή με την εγγραφή του Ζαγορίου στον κατάλογο πολιτιστικών τοπίων της UNESCO στον Δήμαρχο Ζαγορίου Γιώργο Σουκουβέλο.

Τελευταία νέα

Θρήνος στην Άρτα: 23χρονος σκοτώθηκε με μηχανή που οδηγούσε

Σήμερα, στις πρώτες πρωινές ώρες στην περιοχή της Άρτας, ένα τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε όταν...

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για το βίαιο παρελθόν του πεθερού που σκότωσε τον γαμπρό του – Προμελετημένο έγκλημα

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η τοπική κοινωνία στη Νίκαια μια μέρα μετά την άγρια δολοφονία ενός...

Νέα τηλεφωνική απάτη στην Άρτα: Έκλεψαν από ηλικιωμένη 13.000 ευρώ 

Έπειτα από έρευνα που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, σε συνεργασία και με...

Τουλάχιστον 11 Παλαιστίνιοι νεκροί από αεροπορική επιδρομή των Ισραηλινών στην Ράφα, έξω από νοσοκομείο

Τουλάχιστον έντεκα Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 50 τραυματίστηκαν από μία αεροπορική επιδρομή που έκαναν σήμερα...

Περισσότερα