ΑρχικήΉπειρος«Τρέχει» η οικοδομή στην Ήπειρο - Πρώτη στην κατάταξη με άνοδο 115,9%

«Τρέχει» η οικοδομή στην Ήπειρο – Πρώτη στην κατάταξη με άνοδο 115,9%

Δημοσιεύθηκε:

Η οικοδομική δραστηριότητα στην Ήπειρο βρίσκεται σε πλήρη άνθηση, αντανακλώντας τη γενικότερη ανάπτυξη του κλάδου στην Ελλάδα. Τα στοιχεία του ΕΛΣΤΑΤ καταδεικνύουν ένα εντυπωσιακό άνοιγμα στις επενδύσεις σε κατασκευές, με το ύψος των επενδύσεων να υπερβαίνει τα 600 εκατομμύρια ευρώ μόνο για τον Φεβρουάριο, καθώς και οι άδειες κατασκευές να φτάνουν σε 613.059 τ.μ., σε σύγκριση με 353.471 τ.μ. μ. του αντίστοιχου μήνα του 2023.

Η ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση της αγοράς επιβεβαιώνεται από την υψηλότερη ποσοστιαία άνοδο στα Ιόνια Νησιά, που αγγίζει το 239,8%, ενώ η Κρήτη ακολουθεί με άνοδο 123,2%. Στην Ήπειρο, η οποία σημειώνει αύξηση 115,9%, ο αριθμός των άδειων κατασκευής αναπολεί την άνοδο του 210,5%, ανεβάζοντας τον αριθμό τους στις 118, σε σύγκριση με τις 35 που είχαν τον Φεβρουάριο του 2023.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η οικοδομική δραστηριότητα συνεχίζει να ενισχύεται, με την Ήπειρο να είναι στην πρώτη θέση όσον αφορά τον όγκο των εργασιών. Επιπλέον, η αύξηση κατά 277,8% στον όγκο των οικοδομικών εργασιών στα Ιόνια Νησιά αναδεικνύει την αυξανόμενη επιθυμία για επενδύσεις σε ακίνητα σε αυτή τ.

Η οικοδομική δραστηριότητα στην Ήπειρο, και σε όλη τη χώρα, καθώς και να συνεχίσει την ανοδική της πορεία, προσφέροντας νέες επενδύσεις και ανάπτυξη στον κλάδο της οικοδομής.

Τελευταία νέα

Κρήτη: Επιχειρηματίας προσέλαβε Παλαιστίνιο να «τσιμεντώσει» τον Ισραηλινό συνεταίρο του και την μητέρα των παιδιών του

Μια υπόθεση που μοιάζει με σενάριο από αστυνομική ταινία αλλά είναι πέρα για πέρα...

Έντονες Αντιδράσεις για την Απαγόρευση Κυκλοφορίας Φορτηγών στην Εθνική Οδό Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας

Μεγάλη ανησυχία έχει προκληθεί μεταξύ ιδιοκτητών και οδηγών φορτηγών, ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης, εξαιτίας...

Ιωαννινα: Αρνητικές γνωμοδοτήσεις για τα αιολικά σε Κούρεντα και Γοργόμυλο

Αρνητικές ήταν οι γνωμοδοτήσεις της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου...

Εκπληκτική Ανακάλυψη: 800 Ετών Μεσαιωνικές Ταφόπλακες Βρέθηκαν σε Ναυάγιο στη Βρετανία (Βίντεο)

Μια αναπάντεχη ανακάλυψη πραγματοποιήθηκε από Βρετανούς αρχαιολόγους στον κόλπο Στάντλαντ, στα ανοικτά των ακτών...

Περισσότερα