ΑρχικήΉπειροςΥπογράφηκε η σύμβαση για το Ειδικό Πολεοδομικό σε όλη την παραλιακή ζώνη...

Υπογράφηκε η σύμβαση για το Ειδικό Πολεοδομικό σε όλη την παραλιακή ζώνη της Ηπείρου

Δημοσιεύθηκε:

Σε μια σημαντική εξέλιξη για την περιοχή της Ηπείρου, υπογράφηκε η σύμβαση για το Ειδικό Πολεοδομικό σε ολόκληρη την παραλιακή ζώνη. Η υπογραφή αυτή σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προς τη βιώσιμη ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος σε μια από τις πιο όμορφες περιοχές της χώρας.

Το Ειδικό Πολεοδομικό αναμένεται να καθορίσει τους όρους για την ανάπτυξη στην παραλιακή ζώνη, λαμβάνοντας υπόψη τις περιβαλλοντικές, πολεοδομικές και κοινωνικές πτυχές. Με την υπογραφή αυτής της συμφωνίας, ορίζονται οι κανόνες που θα καθοδηγήσουν τη μελλοντική χρήση του εδάφους, με στόχο την επίτευξη μιας ισορροπημένης συνύπαρξης μεταξύ ανάπτυξης και προστασίας του περιβάλλοντος.

Οι περιοχές που περιλαμβάνονται στη σύμβαση σύμφωνα με τον διαγωνισμό που είχε προηγηθεί είναι οι Δημοτικές Ενότητας Ηγουμενίτσας, Μαργαριτίου, Παραποτάμου, Συβότων και Πέρδικας του Δήμου Ηγουμενίτσας, η Δημοτική Ενότητα Σαγιάδας του Δήμου Φιλιατών, η Δημοτικές Ενότητες Πάργας και Φαναρίου του Δήμου Πάργας, οι Δημοτικές Ενότητες Πρέβεζας και Ζαλόγγου του Δήμου Πρέβεζας, οι Δημοτικές Ενότητες Αράχθου, Κομποτίου και Κομμένου του Δήμου Σκουφά και η Δημοτική Ενότητα Αμβρακικού του Δήμου Αρταίων.

Με την υπογραφή αυτής της σύμβασης, η περιοχή ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για το μέλλον της, ενισχύοντας την ελπίδα για μια βιώσιμη, προοδευτική και φιλική προς το περιβάλλον ανάπτυξη.

Τελευταία νέα

5 μυστικά για να γλιτώνετε χρήματα από την βενζίνη

Οι μετακινήσεις δεν γίνονται να σταματήσουν, όσο υψηλά και να φτάσουν οι τιμές των καυσίμων και της βενζίνης....

Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι προσπάθησαν να θεραπεύσουν τον καρκίνο – Το κρανίο 4.000 ετών που αποκαλύπτει σπουδαία ευρήματα (Φωτογραφίες)

Αρχαία αιγυπτιακά ιατρικά κείμενα αποκαλύπτουν ότι οι θεραπευτές της εποχής ήταν εξοικειωμένοι με τον...

Σε βαρύ πένθος η Βάνα Μπάρμπα: “Αισθάνομαι μετέωρη και μουδιασμένη – Τώρα θα είναι αγκαλιά με την αδελφή μου” – Δείτε αναλυτικά τα λόγια...

Η Βάνα Μπάρμπα σε πρόσφατη συνέντευξη της περιέγραψε την ψυχολογική της κατάσταση, λίγες μέρες...

Νάνσυ Ζαμπέτογλου: Το app στο κινητό που τη… «λαχτάρησε»! «Με φύλαξε ο Θεός!»

Παραλίγο να πέσει θύμα απάτης και μάλιστα μέσα σε τράπεζα η Νάνσυ Ζαμπέτογλου όπως...

Περισσότερα