ΑρχικήΉπειροςΥποθαλάσσιο καλώδιο οπτικών ινών από την ΕΧΑ Infrastructure ενώνει Χανιά με Αθήνα...

Υποθαλάσσιο καλώδιο οπτικών ινών από την ΕΧΑ Infrastructure ενώνει Χανιά με Αθήνα και Πρέβεζα

Δημοσιεύθηκε:

Η EXA θα προσθέσει 550 χιλιόμετρα ενός νέου συστήματος DWDM σε δύο διαδρομές σκοτεινών ινών που θα εκκινούν από τα Χανιά της Κρήτης και θα φτάνουν σε Αθήνα και  Πρέβεζα, τα τρία αναδυόμενα hot spot συνδεσιμότητας στη Μεσόγειο, προσφέροντας πρόσθετες επιλογές δρομολόγησης της κίνησης δεδομένων που όπως είναι γνωστό αυξάνεται με υψηλό ρυθμό.

Προχωρά στην επένδυση αυτή, όπως επισημαίνει, συνυπολογίζοντας τα περίπου 11 νέα διεθνή μεγάλα υποθαλάσσια καλώδια που έχει ανακοινωθεί ότι θα προσαιγιαλωθούν στην Κρήτη.

«Η ζήτηση για αξιόπιστη συνδεσιμότητα υψηλής χωρητικότητας καθοδηγείται από την ανάπτυξη νέων υποθαλάσσιων καλωδίων που θα προσαιγιαλωθούν στην Κρήτη για να συνδέσουν την Ευρώπη με τις περιοχές υψηλής ανάπτυξης της Ασίας – Ειρηνικού και της Αφρικής. Επιπλέον, αρκετοί φορείς εκμετάλλευσης κέντρων δεδομένων έχουν ανακοινώσει νέες κατασκευές data center στο νησί καθιστώντας το ουδέτερο κόμβο διασύνδεσης για υποθαλάσσια καλώδια», δήλωσε σχετικά ο Steve Roberts, αντιπρόεδρος επενδύσεων δικτύων, της EXA Infrastructure.

«Η EXA βρίσκεται σε στρατηγική θέση για να κατακτήσει μερίδιο αυτής της ανάπτυξης αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις και αξιοποιώντας την επιτυχία της Trans Adriatic Express και της Ionian Cable. Αναμένουμε ότι αυτή η επένδυση όχι μόνο θα ενισχύσει την περιφερειακή μας παρουσία αλλά και θα τοποθετήσει την EXA ως τον κορυφαίο παίκτη στην παροχή αξιόπιστων και αποτελεσματικών λύσεων συνδεσιμότητας στην Ευρώπη» πρόσθεσε ο ίδιος.

Η απευθείας διαδρομή του νέου δικτύου προς την Αθήνα θα είναι έτοιμη να παρέχει υπηρεσίες το πρώτο τρίμηνο του 2024 και η δεύτερη φάση αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί εντός του τρίτου τριμήνου.

Η EXA Infrastructure με έδρα το Λονδίνο, είναι εταιρεία της I Squared Capital και η μεγαλύτερη εξειδικευμένη πλατφόρμα ψηφιακών υποδομών διασύνδεσης της Ευρώπης με τη Βόρεια Αμερική, διαθέτοντας ένα δίκτυο 142.000 χιλιομέτρων δικτύων οπτικών ινών, σε 34 χώρες. Το δίκτυο της EXA συνδέει 300 πόλεις και προσφέρει 13 data centers επιπέδου Tier 3, με υποθαλάσσιες διόδους που περιλαμβάνουν τρία υπερατλαντικά καλώδια και τη σύνδεση με τη χαμηλότερη απόκριση (latency) μεταξύ Ευρώπης και Βόρειας Αμερικής.

 

 

naftemporiki.gr

Τελευταία νέα

Σε Εξέλιξη Έρευνα από την ΑΑΔΕ – Στο μικροσκόπιο όλοι οι «φτωχοί» με ακριβά γούστα

Ελέγχουμε όλο το φάσμα της οικονομίας, αλλά μια που μιλάμε για τον συγκεκριμένο έλεγχο,...

Φυσικό υδρογόνο: Ο νέο ενεργειακός «χρυσός» που κρύβεται στην Ήπειρο

Έρευνες για τον εντοπισμό υπόγειων «ταμιευτήρων», οι οποίοι ενδέχεται να περιέχουν έναν νέο ενεργειακό...

“Το Ρωμαϊκό Θέατρο της Νικόπολης Ξεπερνά τα Σύνορα – Ταξίδεψε στο Αρχαιολογικό Ινστιτούτο της Αμερικής στο Σικάγο

Τα πολύ σημαντικά νέα αρχαιολογικά δεδομένα που προέκυψαν κατά τις εργασίες αναστήλωσης και διαμόρφωσης...

Καταστροφή από τη φωτιά σε επιχείρηση ξυλείας στην Καλαμιά Άρτας

Μια μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας (19/2), σε επιχείρηση εμπορίας ξυλείας στην...

Περισσότερα