ΑρχικήΚόσμοςAνάφλεξη στον ανατολικό Λίβανο: Οι πρώτες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές κατά της Χεζμπολάχ...

Aνάφλεξη στον ανατολικό Λίβανο: Οι πρώτες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές κατά της Χεζμπολάχ που απειλεί με αντίποινα

Δημοσιεύθηκε:

Ισραηλινά πλήγματα κατά της Χεζμπολάχ προκάλεσαν δύο θανάτους, ενώ το Τελ Αβίβ επιβεβαιώνει ότι είναι οι πρώτες αεροπορικές επιδρομές στο έδαφος του ανατολικού Λιβάνου από την έναρξη του πολέμου. Ο ανώτερος πολιτικός ηγέτης της φιλορανικής Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι οι επιθέσεις δεν θα μείνουν αναπάντητες. Η πρώτη επίθεση στη Χεζμπολάχ εκτός του πεδίου του νότιου Λιβάνου, έγινε στην πόλη Baalbek στην κοιλάδα Bekaa, προπύργιο της Χεζμπολάχ που συνορεύει με τη Συρία.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τα μαχητικά της έπληξαν την αεράμυνα της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, στην κοιλάδα Beqaa «ως απάντηση στην κατάρριψη drone».

Ο στρατός είπε ότι θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε και δεύτερη ισραηλινή επίθεση.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι «επί του παρόντος χτυπά τρομοκρατικούς στόχους της Χεζμπολάχ βαθιά μέσα στον Λίβανο».

Από τις 8 Οκτωβρίου, η Χεζμπολάχ και ο στρατός του Ισραήλ ανταλλάσσουν πυρά σχεδόν καθημερινά, αλλά τα χτυπήματα έχουν περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών — αν και το Ισραήλ έχει κατά καιρούς εξαπολύσει επιδρομές σε άλλα σημεία του Λιβάνου, συμπεριλαμβανομένης της Βηρυτού.

Τον Ιανουάριο, ένα χτύπημα που αποδίδεται ευρέως στο Ισραήλ σκότωσε τον αναπληρωτή ηγέτη της Χαμάς Σαλέχ αλ-Αρούρι και έξι μαχητές στο προπύργιο της Χεζμπολάχ στη νότια Βηρυτό — το πιο υψηλού προφίλ προσωπικότητα της Χαμάς που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Την Κυριακή, ο Ισραηλινός Υπουργός Άμυνας Yoav Gallant δήλωσε ότι θα ενταθεί η ισραηλινή δράση κατά της Χεζμπολάχ, ακόμη και αν εξασφαλιστεί κατάπαυση του πυρός και συμφωνία ομήρων στη Γάζα.

Τουλάχιστον 280 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την πλευρά του Λιβάνου από τότε που ξέσπασαν οι μάχες, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν μαχητές της Χεζμπολάχ αλλά και μεταξύ άλλων 44 πολίτες, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Από την πλευρά του Ισραήλ, 10 στρατιώτες και έξι πολίτες έχουν σκοτωθεί, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

 

 

ertnews.gr

Τελευταία νέα

Στο «σφυρί» Ιδιωτικό νησί στην Πρέβεζα – 3.750.000 ευρώ με οικοδομική άδεια για την κατασκευή ανεξάρτητων κατοικιών

Οι ελπίδες των 150 ιδιοκτητών νησιών ανά την Ελλάδα, τα οποία εκτιμάται ότι πωλούνται,...

Η παρουσίαση του βιβλίου “της σιωπής” του Φώτη Μαραζόπουλου

Πραγματοποιήθηκε στην Ηγουμενίτσα στο θέατρο ΦΑΟΣ η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου «της σιωπής» του...

Ξεκίνησε η κρίση στην αγορά σοκολάτας – Τεράστιες ελλείψεις κακάο

Ο κόσμος της σοκολάτας αντιμετωπίζει τεράστιες ελλείψεις κακάο. Στις αρχές Μαρτίου, οι τιμές είχαν ήδη υπερδιπλασιαστεί σε διάστημα...

Άρτα: Αρτινοί επιχειρηματίες και πολίτες εξαπατήθηκαν από φιλανθρωπικό οργανισμό με έδρα την Αθήνα – Προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία

Προκαταρκτική εξέταση διενεργείται από την Εισαγγελία Άρτας για απάτη από φιλανθρωπικό οργανισμό με έδρα...

Περισσότερα

Ξεκίνησε η κρίση στην αγορά σοκολάτας – Τεράστιες ελλείψεις κακάο

Ο κόσμος της σοκολάτας αντιμετωπίζει τεράστιες ελλείψεις κακάο. Στις αρχές Μαρτίου, οι τιμές είχαν ήδη υπερδιπλασιαστεί σε διάστημα...