ΑρχικήΚόσμοςΈκτακτη ανακοίνωση: Ισχυρή ηλιακή δραστηριότητα αναμένεται να πλήξει τη Γη - Πιθανές...

Έκτακτη ανακοίνωση: Ισχυρή ηλιακή δραστηριότητα αναμένεται να πλήξει τη Γη – Πιθανές παρεμβολές στις επικοινωνίες και την ηλεκτροδότηση

Δημοσιεύθηκε:

Μια ακόμα ισχυρή ηλιακή καταιγίδα φαίνεται να ετοιμάζεται να πλήξει τη Γη αυτήν την εβδομάδα, προβλέποντας πιθανές διακοπές ρεύματος, ραδιοφώνου και εντυπωσιακές οθόνες βόρειου φωτός.

Το νέο φαινόμενο έρχεται λίγο μετά από την απελευθέρωση των πιο ισχυρών ρευμάτων πλάσματος από τον ήλιο, γνωστών ως στεφανιαίες εκτοξεύσεις μάζας (CMEs), με τα τελευταία 20 χρόνια, που προκάλεσαν προβλήματα στις επικοινωνίες και τα ηλεκτρικά δίκτυα παγκοσμίως.

Η ηλιακή κηλίδα που προκάλεσε αυτό το χάος, φαίνεται να εκδόθηκε ξανά, απελευθερώνοντας μια ισχυρή έκλαμψη προς τη Γη τη Δευτέρα.

Οι ειδικοί παρακολουθούν προσεκτικά το φαινόμενο, μετά την πρώτη απελευθέρωση που προκάλεσε διακοπές στα GPS, τα ηλεκτρικά δίκτυα, και τους δορυφόρους στην τροχιά. Τώρα, με την επανάληψη του φαινομένου, αναμένονται νέες διακοπές ρεύματος και επιπτώσεις στις επικοινωνίες.

Η ισχυρή γεωμαγνητική καταιγίδα που προκλήθηκε προηγουμένως, είχε δημιουργήσει δεκάδες ενεργοποιημένα ρεύματα πλάσματος, προβληματίζοντας τους επιστήμονες.

Παρά το γεγονός ότι η ηλιακή κηλίδα δεν είναι προς το παρόν απευθείας στραμμένη προς τη Γη, τα δεδομένα δείχνουν ότι μπορεί να μετακινηθεί προς την κατεύθυνσή μας και να προκαλέσει προβλήματα.

Τα φαινόμενα αυτά, παρόλο που αναμένεται να είναι λιγότερο έντονα από τα προηγούμενα, προβλέπεται να προκαλέσουν διακοπές ρεύματος και προβλήματα στις επικοινωνίες, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για προσοχή και προετοιμασία.

Τελευταία νέα

Έρευνα σοκ: Το 1/3 των έτοιμων γευμάτων στις καντίνες του δρόμου είναι μολυσμένο με εντεροβακτηρίδια

Οι καντίνες του δρόμου συχνά κατηγορούνται για τις συνθήκες υγιεινής τους, καθώς η τροφιμογενής...

Σταματίνα Τσιμτσιλή: Το «πόρισμα» follower περί εγκυμοσύνης και η απάντηση που έδωσε

Αμέσως μετά το τέλος της τηλεοπτικής σεζόν η Σταματίνα Τσιμτσιλή ετοίμασε βαλίτσες για τον...

Γαρυφαλλιά Καληφώνη: «Ένας 35άρης να είναι με ένα κοριτσάκι 20 χρονών είναι προβληματικό…»

Τις απόψεις της γύρω από τα μεγάλα ηλικιακά χάσματα σε σχέσεις μοιράστηκε η Γαρυφαλλιά...

Περισσότερα

Σταματίνα Τσιμτσιλή: Το «πόρισμα» follower περί εγκυμοσύνης και η απάντηση που έδωσε

Αμέσως μετά το τέλος της τηλεοπτικής σεζόν η Σταματίνα Τσιμτσιλή ετοίμασε βαλίτσες για τον...