ΑρχικήΚόσμοςΙαπωνία: Πίεση από τους Βουλευτές για Δραστικά Μέτρα εναντίον των UFO

Ιαπωνία: Πίεση από τους Βουλευτές για Δραστικά Μέτρα εναντίον των UFO

Δημοσιεύθηκε:

Δύο πρώην υπουργοί Άμυνας της Ιαπωνίας ενώνουν τις δυνάμεις τους με μια ομάδα βουλευτών προκειμένου να δρομολογήσουν τη δημιουργία μιας διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής που θα ασχοληθεί με τη μελέτη των Άγνωστων Ταυτοτήτων Ιπτάμενων Αντικειμένων (ΑΤΙΑ ή UFO), τα οποία πιθανόν αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια της χώρας.

Η δήλωση των ιδρυτικών μελών της επιτροπής, η οποία θα επικεντρωθεί στην έρευνα των UFO, μεταδόθηκε από το Reuters.

Ο βουλευτής της ιαπωνικής αντιπολίτευσης Yoshiharu Asakawa αναφέρθηκε στα περσινά ευρήματα του Γραφείου για Ανώμαλα Φαινόμενα (AARO) της κυβέρνησης των ΗΠΑ, το οποίο είχε σκοπό να αντιμετωπίσει ανάλογα ζητήματα, και επεσήμανε ότι η Ιαπωνία δεν διαθέτει παρόμοιο οργανισμό.

Σύμφωνα με τις αναφορές του αμερικανικού γραφείου AARO το 2023, “Υπήρξαν πολλές αναφορές για θεάσεις Άγνωστων Εναέριων Φαινομένων (UAP) στον ουρανό της Ιαπωνίας”, επισήμανε ο βουλευτής Asakawa, προσθέτοντας:

“Εάν πράγματι υπάρχουν υπερσύγχρονα οπλικά συστήματα από άλλες χώρες στον ουρανό της Ιαπωνίας ή αναγνωριστικά αεροσκάφη χωρίς πλήρωμα… μπορεί να αποτελέσουν σοβαρή απειλή για την ασφάλεια της χώρας μας”.

Ο βουλευτής Asakawa εξέτασε τη σκέψη του κατά τη συνάντηση των ιδρυτικών μελών της ομάδας, στην οποία συμμετέχουν οι πρώην υπουργοί Άμυνας της Ιαπωνίας, Yasukazu Hamada και Shigeru Ishiba.

“Θα πιέσουμε την κυβέρνησή μας να αναπτύξει ένα ειδικό οργανισμό για τη συλλογή και ανάλυση πληροφοριών σχετικά με τα Άγνωστα Εναέρια Φαινόμενα (UAP) και να ενισχύσει τη συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες για αυτό το θέμα”, υπογράμμισε ο βουλευτής.

Τελευταία νέα

Ένα ήσυχο μέρος: ημέρα πρώτη (A Quiet Place: Day One) από Πέμπτη 27 Ιουνίου στο Δημοτικός Θερινός Κιν/φος “Ορφέας” Άρτας

Η ταινία «Ενα Ησυχο Μέρος» του Τζον Κραζίνσκι και το σίκουελ της τρία χρόνια...

Ψηφιακή κάρτα: Μία ώρα «μπόνους» στους εργοδότες με την σφραγίδα της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Από την 1η Ιουλίου μπαίνουν σε εφαρμογή τόσο η ψηφιακή κάρτα οργάνωσης του ωραρίου όσο και...

Φωτιά στα Τζουμέρκα – Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική το μεσημέρι της Δευτέρας, καθώς ξέσπασε φωτιά στα Τζουμέρκα. Η πυρκαγιά...

Τέσσερα ανήλικα κορίτσια έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από έναν 50χρονο σάτυρο

Τέσσερα ανήλικα κορίτσια έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από έναν 50χρονο άντρα, μέσα σε αστικό λεωφορείο...

Περισσότερα