ΑρχικήΚόσμοςΗΠΑ: Πρωτοφανές κύμα διαμαρτυρίας από φοιτητές υπέρ της Παλαιστίνης! – Διαπραγματεύσεις Χωρίς...

ΗΠΑ: Πρωτοφανές κύμα διαμαρτυρίας από φοιτητές υπέρ της Παλαιστίνης! – Διαπραγματεύσεις Χωρίς Αποτέλεσμα με τους Διαδηλωτές

Δημοσιεύθηκε:

Η πρόεδρος του αμερικανικού ιδρύματος ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις με φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές, οι οποίοι εδραιώθηκαν στην πανεπιστημιούπολη εδώ και δύο εβδομάδες, δεν οδήγησαν σε αποτέλεσμα. Στη συνέχεια, τους προέτρεψε να διαλυθούν εκούσια.

Σύμφωνα με δήλωσή της, οι διαπραγματεύσεις με τους οργανωτές και τους ακαδημαϊκούς ηγέτες του ιδρύματος δεν κατέληξαν σε κοινή λύση, η οποία θα έβαζε ένα τέλος στην κρίση που δημιούργησε ο καταυλισμός, παραβιάζοντας τους κανονισμούς του πανεπιστημίου. Ενώ αποκλείεται η παραχώρηση περιουσιακών στοιχείων που στηρίζουν τον ισραηλινό στρατό – ένα από τα βασικά αιτήματα των διαδηλωτών – το Κολούμπια πρότεινε επενδύσεις στους τομείς της υγείας και της εκπαίδευσης στη Γάζα, με στόχο τη βελτίωση της διαφάνειας στις επενδύσεις του.

Οι διαδηλωτές δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν τον καταυλισμό τους μέχρι να ικανοποιηθούν τρία αιτήματα: η μεταβίβαση, η διαφάνεια στα οικονομικά του Κολούμπια και η αμνηστία για τους φοιτητές και το προσωπικό που τιμωρήθηκε για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις.

Η κίνηση της Σαφίκ να καλέσει την αστυνομία της Νέας Υόρκης να επέμβει για την απομάκρυνση του καταυλισμού προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και κριτική, καθώς οδήγησε σε περισσότερες από 100 συλλήψεις. Οι προσπάθειες για την απομάκρυνση του καταυλισμού δεν επιφέρθηκαν σε κοινή συμφωνία, παρά τις δύο προθεσμίες που ορίστηκαν από το ίδρυμα και λήγουν ανεπιτυχώς.

Τελευταία νέα

Ψηφιακή κάρτα: Μία ώρα «μπόνους» στους εργοδότες με την σφραγίδα της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Από την 1η Ιουλίου μπαίνουν σε εφαρμογή τόσο η ψηφιακή κάρτα οργάνωσης του ωραρίου όσο και...

Φωτιά στα Τζουμέρκα – Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική το μεσημέρι της Δευτέρας, καθώς ξέσπασε φωτιά στα Τζουμέρκα. Η πυρκαγιά...

Τέσσερα ανήλικα κορίτσια έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από έναν 50χρονο σάτυρο

Τέσσερα ανήλικα κορίτσια έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από έναν 50χρονο άντρα, μέσα σε αστικό λεωφορείο...

Νέα τραγωδία: Σκοτώθηκε σε τροχαίο 20χρονος – Επέστρεφε από πανηγύρι και το αυτοκίνητό του «καρφώθηκε» σε δέντρο

Βαρύ είναι το πένθος στις Γκαγκάλες του δήμου Γόρτυνας στο Ηράκλειο για τον άδικο χαμό του...

Περισσότερα