ΑρχικήΚόσμοςΗΠΑ: Πρωτοφανές κύμα διαμαρτυρίας από φοιτητές υπέρ της Παλαιστίνης! – Διαπραγματεύσεις Χωρίς...

ΗΠΑ: Πρωτοφανές κύμα διαμαρτυρίας από φοιτητές υπέρ της Παλαιστίνης! – Διαπραγματεύσεις Χωρίς Αποτέλεσμα με τους Διαδηλωτές

Δημοσιεύθηκε:

Η πρόεδρος του αμερικανικού ιδρύματος ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις με φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές, οι οποίοι εδραιώθηκαν στην πανεπιστημιούπολη εδώ και δύο εβδομάδες, δεν οδήγησαν σε αποτέλεσμα. Στη συνέχεια, τους προέτρεψε να διαλυθούν εκούσια.

Σύμφωνα με δήλωσή της, οι διαπραγματεύσεις με τους οργανωτές και τους ακαδημαϊκούς ηγέτες του ιδρύματος δεν κατέληξαν σε κοινή λύση, η οποία θα έβαζε ένα τέλος στην κρίση που δημιούργησε ο καταυλισμός, παραβιάζοντας τους κανονισμούς του πανεπιστημίου. Ενώ αποκλείεται η παραχώρηση περιουσιακών στοιχείων που στηρίζουν τον ισραηλινό στρατό – ένα από τα βασικά αιτήματα των διαδηλωτών – το Κολούμπια πρότεινε επενδύσεις στους τομείς της υγείας και της εκπαίδευσης στη Γάζα, με στόχο τη βελτίωση της διαφάνειας στις επενδύσεις του.

Οι διαδηλωτές δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν τον καταυλισμό τους μέχρι να ικανοποιηθούν τρία αιτήματα: η μεταβίβαση, η διαφάνεια στα οικονομικά του Κολούμπια και η αμνηστία για τους φοιτητές και το προσωπικό που τιμωρήθηκε για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις.

Η κίνηση της Σαφίκ να καλέσει την αστυνομία της Νέας Υόρκης να επέμβει για την απομάκρυνση του καταυλισμού προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και κριτική, καθώς οδήγησε σε περισσότερες από 100 συλλήψεις. Οι προσπάθειες για την απομάκρυνση του καταυλισμού δεν επιφέρθηκαν σε κοινή συμφωνία, παρά τις δύο προθεσμίες που ορίστηκαν από το ίδρυμα και λήγουν ανεπιτυχώς.

Τελευταία νέα

Ο Εξορκισμός: Ένα υπερφυσικό θρίλερ τρόμου του Τζόσουα Τζον Μίλερ με τον Ράσελ Κρόου στο Δημοτικός Θερινός Κιν/φος “Ορφέας” Άρτας

Ο Ράσελ Κρόου πρωταγωνιστεί στη νέα ταινία τρόμου, «The Pope's Exorcist». Ο ηθοποιός μεταμορφώνεται στον διάσημο...

Ο Πάντα-Πανγκ στην Αφρική (μεταγλωττισμένο) – Από Παρασκευή 12 Ιουλίου στο Δημοτικός Θερινός Κιν/φος “Ορφέας” Άρτας

Η ακαταμάχητη τρυφερότητα των πάντα (όπως την αγαπήσαμε και στα... «Κουνγκ-φου Πάντα») και τα...

Νέα κινηματογραφική εβδομάδα από σήμερα Πέμπτη 04 Ιουλίου στο Δημοτικός Θερινός Κιν/φος “Ορφέας” Άρτας

Horizon: Ένα αμερικανικό έπος - Ο Κέβιν Κόστνερ κατακτά εκ νέου την Άγρια Δύση Τo...

Έρχεται στην Πρέβεζα και στην Άρτα η Παιδική παράσταση ΧΙΟΝΑΤΗ into the woods

ΠΡΕΒΕΖΑ: Τρίτη 2 Ιουλίου στο Κηποθέατρο "Γιάννης Ρίτσος", στις 21.00 ΑΡΤΑ: Τετάρτη 3 Ιουλίου στο...

Περισσότερα