ΑρχικήΚόσμοςΙσπανία, Ιρλανδία, Μάλτα και Σλοβενία ετοιμάζονται να αναγνωρίζουν παλαιστινιακό κράτος - Οργή...

Ισπανία, Ιρλανδία, Μάλτα και Σλοβενία ετοιμάζονται να αναγνωρίζουν παλαιστινιακό κράτος – Οργή από το Ισραήλ

Δημοσιεύθηκε:

Το Τελ Αβίβ προειδοποίησε τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες ότι το σχέδιό τους να προχωρήσουν σε αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους θα αποτελούσε «βραβείο για την τρομοκρατία» και θα μείωνε τις πιθανότητες επίλυσης της σύγκρουσης στη Λωρίδα της Γάζας μέσω διαπραγματεύσεων.

Την περασμένη Παρασκευή, η Ισπανία δήλωσε ότι, στο όνομα της ειρήνης στη Μέση Ανατολή, συμφώνησε με την Ιρλανδία, τη Μάλτα και τη Σλοβενία να κάνουν τα πρώτα βήματα προς την αναγνώριση του κράτους που ανακήρυξαν οι Παλαιστίνιοι στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας.

Η Γάζα βρισκόταν εδώ και καιρό υπό την κυριαρχία της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς, η οποία απορρίπτει την ειρήνη με το Ισραήλ και στις 7 Οκτωβρίου εξαπέλυσε επίθεση στο ισραηλινό έδαφος, πυροδοτώντας έναν καταστροφικό πόλεμο στον παλαιστινιακό θύλακα, ο οποίος όξυνε σημαντικά τη βία και στη Δυτική Όχθη, όπου το Ισραήλ έχει προχωρήσει στην κατασκευή εκτεταμένων εβραϊκών οικισμών.

«Η αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους μετά τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου στέλνει ένα μήνυμα στη Χαμάς και στις άλλες παλαιστινιακές τρομοκρατικές οργανώσεις ότι οι δολοφονικές τρομοκρατικές επιθέσεις κατά των Ισραηλινών θα ανταμείβονται με πολιτικές χειρονομίες προς τους Παλαιστίνιους», αναφέρει σε δήλωσή του ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Ισραήλ Κατς, που συνεχίζει λέγοντας ότι «η επίλυση της σύγκρουσης είναι δυνατή μόνο μέσω άμεσων διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο μερών. Οποιαδήποτε δέσμευση για αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους μόνο απομακρύνει την πιθανότητα επίτευξης λύσης και αυξάνει την περιφερειακή αστάθεια».

Το Ισραήλ, στον κυβερνητικό συνασπισμό του οποίου συμμετέχουν μέχρι και ακροδεξιοί, έχει αποκλείσει εδώ και καιρό το ενδεχόμενο να αποκτήσει κρατική υπόσταση η Παλαιστίνη. Η στάση αυτή έχει φέρει προστριβές με χώρες της Δύσης, οι οποίες μεν στηρίζουν τις ισραηλινές επιχειρήσεις για την ήττα της Χαμάς, όμως προτάσσουν μια διπλωματική λύση για μετά τον πόλεμο.

 

 

Πηγή: Reuter

Τελευταία νέα

Άδωνης εκτός ελέγχου για Συμφωνία Πρεσπών: Καλεί Μητσοτάκη να την καταγγείλει, απαιτεί «συγγνώμη» από Τσίπρα, κατηγορεί ΗΠΑ για… υποδείξεις

Πληθαίνουν οι αντιθέσεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, καθώς σε σημερινή του ραδιοφωνική συνέντευξη...

Πειθαρχική Έρευνα για Προφορικές Αναθέσεις στον Δήμο Πρέβεζας

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας έχει ξεκινήσει πειθαρχική διαδικασία για να ερευνήσει πιθανές ευθύνες...

Δήμου Ζηρού: Λουκέτο στο ΚΔΑΠ ΑμΕΑ λόγω έλλειψης προσωπικού.

Η απόφαση για την αναστολή λειτουργίας της δημοτικής δομής στην παλιά Παιδόπολη προκάλεσε αναστάτωση...

Περισσότερα