ΑρχικήΚόσμοςΙσραήλ: Άμεση ανάγκη για 10.000 στρατιώτες – Στρατολόγηση των υπερορθόδοξων Εβραίων ζητούν φωνές...

Ισραήλ: Άμεση ανάγκη για 10.000 στρατιώτες – Στρατολόγηση των υπερορθόδοξων Εβραίων ζητούν φωνές στη χώρα  

Δημοσιεύθηκε:

Το κίνημα της Ισραηλινής Αδελφότητας Όπλων τάσσεται υπέρ της ένταξης στον στρατό των ων υπερορθόδοξων Εβραίων (Χαρετνίμ) συμφωνα με έναν εκ των ιδρυτών του, τον ο Eyal Naveh που υποστήριξε πως σε αντίθετη περίπτωση η χώρα θα καταρρεύσει.

Σε δηλώσεις που ανήρτησε η εβραϊκή ιστοσελίδα Wallah, υποστήριξε ότι «αν οι Χαρεντίμ δεν ενταχθούν στον στρατό και την οικονομία, η ισραηλινή κοινωνία θα καταρρεύσει μετά από 20 χρόνια».

Το θέμα εμπίπτει στο πλαίσιο της κρίσης του στρατολογικού νόμου στο Ισραήλ και ειδικότερα μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να παγώσει την υποστήριξη σε μαθητές θρησκευτικών σχολείων και να προχωρήσει η στρατολόγηση τους από την 1η Απριλίου.

Ο Ναβέ τόνισε ότι ο ισραηλινός στρατός, που διεξάγει έναν αιματηρό πόλεμο στη Γάζα και μια ανοιχτή αντιπαράθεση με τη λιβανική Χεζμπολάχ και τις παλαιστινιακές ομάδες στη Δυτική Όχθη, χρειάζεται 10.000 στρατιώτες άμεσα και επειγόντως. Εξήγησε ότι η εξασφάλιση του απαιτούμενου αριθμού στρατιωτών μπορεί να προέλθει μόνο από τους φονταμενταλιστές οι οι οποίοι πρέπει να προσφέρουν ένα “χέρι βοήθειας”.

Χτες  Πέμπτη, ο υπουργός Πολέμου του Ισραήλ, Μπένι Γκαντζ, σχολιάζοντας την κρίση στρατολόγησης Χαρέντιμ, είπε ότι το Ισραήλ «χρειάζεται στρατιώτες σε δύσκολες περιόδους πολέμου».

Από την άλλη πλευρά, ο Ναβέ είπε ότι η κατάσταση στον πόλεμο που ξεκίνησε το Ισραήλ εναντίον της Γάζας «στράφηκε εναντίον του», Διευκρινίζοντας ότι: «έχουμε προχωρήσει από τη συναίνεση στο τίποτα. Αυτό οφείλεται σε κακή διαχείριση».

Η στρατολόγηση των υπερορθόδοξων Εβραίων συναντά αντιδράσεις. Ο αρχιραβίνος του Ισραήλ, Yitzhak Yosef, είχε προηγουμένως απειλήσει ότι οι Χαρεντίμ θα εγκατέλειπαν το Ισραήλ εάν η ισραηλινή κυβέρνηση τους ανάγκαζε να στρατευθούν.

 

 

 

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας-ertnews.gr

Τελευταία νέα

Αρνητικό το Δημοτικό Συμβούλιο Ζηρού στη δημιουργία μικρού υδροηλεκτρικού έργου στον ποταμό Λούρο

Αρνητικά επί του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων μικρού υδροηλεκτρικού έργου στο ποταμό Λούρο και...

Τραγικό τέλος βρήκε στην Ινδονησία Κινέζα τουρίστρια – Έπεσε σε ενεργό ηφαίστειο ενώ πόζαρε για φωτογραφία

Τραγικό τέλος βρήκε στην Ινδονησία μια Κινέζα τουρίστρια, που γλίστρησε μέσα στον κρατήρα ενεργού ηφαιστείου,...

Ήπειρος: Μείωση του αριθμού των εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα της ΔΥΠΑ

Μείωση του αριθμού των εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα της ΔΥΠΑ καταγράφηκε τον Μάρτιο τόσο...

Ιωάννινα: Το εντυπωσιακό φαινόμενο με τα σύννεφα mammatus έκαναν την εμφάνισή

Οι κάτοικοι των Ιωαννίνων βρέθηκαν στη θέα ενός ασυνήθιστου ουρανού καθώς το εντυπωσιακό μετεωρολογικό φαινόμενο...

Περισσότερα