ΑρχικήΚόσμοςΙταλός ΥπΕξ Αντόνιο Ταγιάνι: Ο Πούτιν έκανε λάθος υπολογισμούς

Ιταλός ΥπΕξ Αντόνιο Ταγιάνι: Ο Πούτιν έκανε λάθος υπολογισμούς

Δημοσιεύθηκε:

Την προθυμία του “να προχωρήσουμε στη διαπραγμάτευση μιας συμφωνίας συνεργασίας, ασφάλειας και άμυνας με την Ουκρανία” εξέφρασε σήμερα το πρωί 22/02 ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Αντόνιο Ταγιάνι, σε ακρόασή του στις επιτροπές Εξωτερικών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας της Γερουσίας.

“Ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο σημαντικό όσο σήμερα να διασφαλιστεί ότι το μέρος που δέχεται την επίθεση έχει τα μέσα να αμυνθεί. Η συμφωνία που συζητάμε επιβεβαιώνει την εδαφική ανεξαρτησία της Ουκρανίας και καταδικάζει τη ρωσική επιθετικότητα”. Μια συμφωνία, σύμφωνα με τον Ταγιάνι, που “δίνει μια πιο δομημένη μορφή στη δέσμευσή μας προς το Κίεβο”.

Σύμφωνα με τον Ιταλό ΥπΕξ, η αξία αυτού του εγγράφου συνεννόησης με το Κίεβο “είναι πολιτική και συμβολική για να στείλει ένα σαφές μήνυμα υπέρ της υπεράσπισης του διεθνούς δικαίου”.

Αυτό, εφόσον “υποστηρίζουμε μια χώρα που δεν έχει καταληφθεί πλήρως από τη Ρωσία. Η ανοικοδόμηση χωρίζεται σε δύο μέρη: κατά τη διάρκεια του πολέμου και μετά τον πόλεμο”.

“Θεώρησα σημαντικό και επείγον” συνέχισε ο Ταγιάνι “να σας αναφέρω τις διαπραγματεύσεις με τις Ουκρανικές αρχές για την υπογραφή διμερούς συμφωνίας συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας” την οποία πρόκειται να υπογράψει η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι.

Ο Αντόνιο Ταγιάνι συνέχισε λέγοντας χαρακτηριστικά πως “ο Πούτιν έκανε λάθος υπολογισμούς” εφόσον “υποτίμησε την αποφασιστικότητα του ουκρανικού λαού και των θεσμών και τη συμπαγή δομή των δημοκρατιών μας. Η συμπαγής φύση αποδεικνύεται επίσης από τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τη χρηματοδότηση 50 δισεκατομμυρίων για τη διευκόλυνση της Ουκρανίας”.

Ο Ιταλός ΥπΕξ υπογράμμισε επίσης πως πρόκειται για “ένα πολύ σημαντικό και καθόλου αυτονόητο αποτέλεσμα, για το οποίο η Ιταλία έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Η δική μας Προεδρία της G7 θέλει, ακριβώς, να ενισχύσει τα μηνύματα ενότητας και αποφασιστικότητας για την υποστήριξη του Κιέβου”.

 

 

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Τελευταία νέα

Πώς να Εξοικονομήσετε Βενζίνη με Σωστή Οδήγηση: 5 Απλές Συμβουλές

Οι μετακινήσεις δεν πρόκειται να σταματήσουν, όσο υψηλές και αν φτάσουν οι τιμές των...

Αρχαίοι Αιγύπτιοι: Πρωτοποριακές Χειρουργικές Επεμβάσεις για τον Καρκίνο 4.000 Χρόνια Πριν (Φωτογραφίες)

Αρχαία αιγυπτιακά ιατρικά κείμενα αποκαλύπτουν ότι οι θεραπευτές της εποχής ήταν εξοικειωμένοι με τον...

Σε βαρύ πένθος η Βάνα Μπάρμπα: “Αισθάνομαι μετέωρη και μουδιασμένη – Τώρα θα είναι αγκαλιά με την αδελφή μου” – Δείτε αναλυτικά τα λόγια...

Η Βάνα Μπάρμπα σε πρόσφατη συνέντευξη της περιέγραψε την ψυχολογική της κατάσταση, λίγες μέρες...

Νάνσυ Ζαμπέτογλου: Το app στο κινητό που τη… «λαχτάρησε»! «Με φύλαξε ο Θεός!»

Παραλίγο να πέσει θύμα απάτης και μάλιστα μέσα σε τράπεζα η Νάνσυ Ζαμπέτογλου όπως...

Περισσότερα