ΑρχικήΚόσμοςΜια μυστήρια αγορά πραγματοποίησαν οι ΗΠΑ - Αγόρασαν 81 σοβιετικά μαχητικά αεροσκάφη...

Μια μυστήρια αγορά πραγματοποίησαν οι ΗΠΑ – Αγόρασαν 81 σοβιετικά μαχητικά αεροσκάφη από στενό σύμμαχο της Ρωσίας; Πλήρωσαν λιγότερο από 20.000 δολάρια το ένα!

Δημοσιεύθηκε:

Πρόσφατα, οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν μια αινιγματική αγορά, αποκτώντας 81 σοβιετικά αεροσκάφη από έναν κοντινό σύμμαχο της Ρωσίας, με τίμημα κάτω των 20.000 δολαρίων ανά μονάδα.

Η συναλλαγή αφορούσε συγκεκριμένα 81 από τα 117 αεροπλάνα που πωλήθηκαν από την καζακική εταιρεία εξαγωγής και εισαγωγής όπλων, την Kazspetsexport, μέσω μιας offshore διαδικασίας. Τα αεροσκάφη περιλαμβάνουν τα μοντέλα MiG-31, MiG-29 και Su-24, τα οποία κατασκευάστηκαν μεταξύ των ετών 1970 και 1980.

Το Πεντάγωνο κατέβαλε συνολικά 2,26 εκατομμύρια δολάρια για την αγορά, ενώ η Business Insider σε άρθρο της αναφέρει ότι υπάρχουν διχασμένες απόψεις σχετικά με το πώς θα χρησιμοποιηθούν τα αεροσκάφη.

Αναλυτές εκτιμούν ότι τα αεροσκάφη θα χρησιμοποιηθούν στη σύγκρουση της Ουκρανίας, καθώς η ουκρανική αεροπορία διαθέτει πολλά σοβιετικής προέλευσης μοντέλα, αλλά ο τρόπος αξιοποίησής τους παραμένει ασαφής.

Υπάρχει η άποψη ότι τα αεροσκάφη θα διαλυθούν για ανταλλακτικά, τα οποία θα μεταφερθούν μυστικά στο Κίεβο για να υποστηρίξουν τις ανάγκες των μονάδων εκεί. Άλλοι πιστεύουν ότι τα αεροσκάφη μπορεί να παραδοθούν ολόκληρα στην Ουκρανία, παρόλο που αυτό θα έθετε ερωτήματα για τη νομιμότητα της απόκτησής τους.

Επιπλέον, οι ΗΠΑ έχουν εγκρίνει ένα νέο στρατιωτικό πακέτο βοήθειας για την Ουκρανία, και οι σύμμαχοι του Κιέβου έχουν υποσχεθεί την αποστολή βαρέων όπλων στο μέλλον. Ωστόσο, στρατιώτες στο πεδίο της μάχης τονίζουν την ανάγκη για πιο βασικό οπλισμό, όπως σφαίρες και βλήματα, τα οποία είναι σε έλλειψη.

Τέλος, αναλυτές προειδοποιούν ότι οποιαδήποτε βοήθεια πρέπει να φτάσει γρήγορα στην Ουκρανία, ώστε να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει μια πιθανή ρωσική επίθεση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Τελευταία νέα

Ψηφιακή κάρτα: Μία ώρα «μπόνους» στους εργοδότες με την σφραγίδα της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Από την 1η Ιουλίου μπαίνουν σε εφαρμογή τόσο η ψηφιακή κάρτα οργάνωσης του ωραρίου όσο και...

Φωτιά στα Τζουμέρκα – Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική το μεσημέρι της Δευτέρας, καθώς ξέσπασε φωτιά στα Τζουμέρκα. Η πυρκαγιά...

Τέσσερα ανήλικα κορίτσια έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από έναν 50χρονο σάτυρο

Τέσσερα ανήλικα κορίτσια έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από έναν 50χρονο άντρα, μέσα σε αστικό λεωφορείο...

Νέα τραγωδία: Σκοτώθηκε σε τροχαίο 20χρονος – Επέστρεφε από πανηγύρι και το αυτοκίνητό του «καρφώθηκε» σε δέντρο

Βαρύ είναι το πένθος στις Γκαγκάλες του δήμου Γόρτυνας στο Ηράκλειο για τον άδικο χαμό του...

Περισσότερα