ΑρχικήΚόσμοςΠακιστάν: Πάνω από 65 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των πλημμυρών...

Πακιστάν: Πάνω από 65 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των πλημμυρών –

Δημοσιεύθηκε:

Τουλάχιστον 65 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των πλημμυρών που προκλήθηκαν από καταρρακτώδεις βροχές για τέσσερις ημέρες στο Πακιστάν, όπου ο όγκος των βροχοπτώσεων από τις αρχές Απριλίου είναι ο διπλάσιος από τον συνηθισμένο για τον μήνα αυτόν, ανακοίνωσαν σήμερα οι πακιστανικές αρχές.

Οι καταρρακτώδεις βροχές που έπεσαν από την Παρασκευή ως τη Δευτέρα προκάλεσαν ξαφνικές πλημμύρες και την κατάρρευση σπιτιών, ενώ 28 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κεραυνούς. Ο βαρύτερος απολογισμός –32 νεκροί, μεταξύ των οποίων 15 παιδιά— καταγράφηκε στην επαρχία Χάιμπερ Παστούνκβα, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, όπου 1.300 σπίτια καταστράφηκαν.

«Η κατάρρευση τοίχων και οροφών προκάλεσε όλα τα θύματα», δήλωσε σήμερα ο Ανουάρ Χαν, εκπρόσωπος της περιφερειακής αρχής διαχείρισης καταστροφών. Οι κάτοικοι των σπιτιών που πλημμύρισαν αναγκάστηκαν να καταφύγουν σε περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο όπου μένουν σε πρόχειρα καταλύματα.

«Η κλιματική αλλαγή είναι ένας σημαντικός παράγοντας» αυτής της εξέλιξης, σημείωσε, διευκρινίζοντας ότι η σύγκριση έγινε βάσει δεδομένων που υπάρχουν για τα τελευταία τριάντα χρόνια. Η βροχή σταμάτησε, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, αλλά νέες βροχοπτώσεις αναμένονται τις προσεχείς ημέρες.

Το Πακιστάν, η πέμπτη σε πληθυσμό χώρα του κόσμου, βρίσκεται μεταξύ αυτών που απειλούνται περισσότερο από την κλιματική απορρύθμιση. Το καλοκαίρι του 2022, πρωτοφανείς πλημμύρες, που βύθισαν στο νερό το ένα τρίτο της χώρας, έπληξαν πάνω από 33 εκατομμύρια ανθρώπους και στοίχισαν τη ζωή σε πάνω από 1.700.

 

Τελευταία νέα

Άδωνης εκτός ελέγχου για Συμφωνία Πρεσπών: Καλεί Μητσοτάκη να την καταγγείλει, απαιτεί «συγγνώμη» από Τσίπρα, κατηγορεί ΗΠΑ για… υποδείξεις

Πληθαίνουν οι αντιθέσεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, καθώς σε σημερινή του ραδιοφωνική συνέντευξη...

Πειθαρχική Έρευνα για Προφορικές Αναθέσεις στον Δήμο Πρέβεζας

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας έχει ξεκινήσει πειθαρχική διαδικασία για να ερευνήσει πιθανές ευθύνες...

Δήμου Ζηρού: Λουκέτο στο ΚΔΑΠ ΑμΕΑ λόγω έλλειψης προσωπικού.

Η απόφαση για την αναστολή λειτουργίας της δημοτικής δομής στην παλιά Παιδόπολη προκάλεσε αναστάτωση...

Περισσότερα