ΑρχικήΚόσμοςΠάνω από 10.400 σπίτια έχουν πλημμυρίσει σε όλη τη Ρωσία

Πάνω από 10.400 σπίτια έχουν πλημμυρίσει σε όλη τη Ρωσία

Δημοσιεύθηκε:

Το γρήγορο λιώσιμο των πάγων προκάλεσε τις χειρότερες πλημμύρες που έχουν καταγραφεί ποτέ στα Ουράλια της Ρωσίας, με αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους καθώς η στάθμη των υδάτων σε κάποια από τα μεγαλύτερα ποτάμια της Ευρώπης έφθασε σε επικίνδυνα επίπεδα.

Η Ρωσία κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην περιοχή Όρενμπουργκ κοντά στο Καζακστάν αφού η στάθμη των νερών στον ποταμό Ουράλη, τον τρίτο μεγαλύτερο σε μήκος ποταμό της Ευρώπης, ανέβηκε αρκετά μέτρα μέσα σε μερικές μόνο ώρα την Παρασκευή με αποτέλεσμα να σπάσει φράγμα στην πόλη Ορσκ.

Η στάθμη του ποταμού, που πηγάζει από τα Ουράλια και εκβάλλει στην Κασπία, αναμένεται να φθάσει σε επικίνδυνα επίπεδα σήμερα στο Ορεμπουργκ, μιας πόλη 500.000 κατοίκων, και προβλέπεται να φθάσει στο υψηλότερο σημείο της εκεί στις 10 Απριλίου, δήλωσε το υπουργείο αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

Πάνω από 10.400 σπίτια σε όλη τη Ρωσία πλημμύρισαν, με τα Ουράλια, τη Σιβηρία, τον Βόλγα και τις κεντρικές περιοχές να υφίστανται το μεγαλύτερο πλήγμα, σύμφωνα με το υπουργείο. Οι αρχές προειδοποίησαν για αύξηση της θερμοκρασίας του αέρα, τήξη χιονιού και υπερχείλιση ποταμών.

Σε εικόνες από το Ορσκ, σε απόσταση 1.800 χιλιομέτρων ανατολικά της Μόσχας, εμφανίστηκε ένας άνδρας να κινείται μέσα στα νερά, το ύψος των οποίων έφθανε στον λαιμό του. Είχε στο στόμα του τα κλειδιά του και προσπαθούσε να κρατήσει μια μαύρη γάτα έξω από το νερό. Οι δρόμοι ήταν βυθισμένοι στα νερά, με τους κατοίκους και τους διασώστες να χρησιμοποιούν βάρκες για να μετακινηθούν στην πόλη

Ο δήμαρχος του Ορενμπουργκ Σεργκέι Σάλμιν δήλωσε ότι η στάθμη στον ποταμό Ουράλης αναμένεται να ξεπεράσει το προηγούμενο ρεκόρ των 9,46 μέτρων. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα 8,72 μέτρα. «Οπωσδήποτε όλοι όσοι βρίσκονται στη ζώνη των πλημμυρών χρειάζεται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους», δήλωσε ο Σάλμιν. «Μην καθυστερείτε την εκκένωση! Η κατάσταση απλά και μόνο θα επιδεινωθεί μέσα στις επόμενες δύο ημέρες».

Νωρίτερα, ο κυβερνήτης της Τιουμέν, στη δυτική Σιβηρία, ο Αλεξάντερ Μουρ, δήλωσε ότι κήρυξε την περιοχή του σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ζήτησε από την κυβέρνηση να συστήσει ειδική επιτροπή για την αντιμετώπιση των πλημμυρών στις περιοχές του Ορενμπουργκ, του Κουργκάν και του Τιουμέν. Ο Πούτιν ενημερώνεται διαρκώς για την κατάσταση, δήλωσε το Κρεμλίνο.

 

 

 

ertnews.gr

Τελευταία νέα

Άδωνης εκτός ελέγχου για Συμφωνία Πρεσπών: Καλεί Μητσοτάκη να την καταγγείλει, απαιτεί «συγγνώμη» από Τσίπρα, κατηγορεί ΗΠΑ για… υποδείξεις

Πληθαίνουν οι αντιθέσεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, καθώς σε σημερινή του ραδιοφωνική συνέντευξη...

Πειθαρχική Έρευνα για Προφορικές Αναθέσεις στον Δήμο Πρέβεζας

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας έχει ξεκινήσει πειθαρχική διαδικασία για να ερευνήσει πιθανές ευθύνες...

Δήμου Ζηρού: Λουκέτο στο ΚΔΑΠ ΑμΕΑ λόγω έλλειψης προσωπικού.

Η απόφαση για την αναστολή λειτουργίας της δημοτικής δομής στην παλιά Παιδόπολη προκάλεσε αναστάτωση...

Περισσότερα