ΑρχικήΚόσμοςΗ Ρωσία «απαντά» στο ΝΑΤΟ και ενισχύει στρατηγικές στρατιωτικές θέσεις στα βορειοδυτικά...

Η Ρωσία «απαντά» στο ΝΑΤΟ και ενισχύει στρατηγικές στρατιωτικές θέσεις στα βορειοδυτικά της σύνορα

Δημοσιεύθηκε:

«Απέναντι στη συσσώρευση του στρατιωτικού δυναμικού του ΝΑΤΟ κοντά στα ρωσικά σύνορα και της επέκταση της Συμμαχίας μέσω της προσχώρησης της Φινλανδίας και, στο μέλλον, της Σουηδίας, έχουμε λάβει μέτρα για την ενίσχυση των στρατευμάτων μας σε δυτικές και βορειοδυτικές στρατηγικές θέσεις», είπε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου σε κορυφαίους στρατηγούς του ρωσικού επιτελείου, χωρίς να αναφέρει άλλες λεπτομέρειες.

Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2022, η Φινλανδία εντάχθηκε στο ΝΑΤΟ και η Σουηδία βρίσκεται ήδη προ των πυλών.

Αυτή την εβδομάδα, το ΝΑΤΟ διεξάγει τη μεγάλη στρατιωτική άσκηση Nordic Response 2024, στην οποία θα συμμετέχουν περισσότεροι από 20.000 στρατιώτες στη Νορβηγία, τη Φινλανδία και τη Σουηδία και εστιάζει στη συλλογική άμυνα, σύμφωνα με τις συμμαχικές ανακοινώσεις.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη άσκηση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου στα βόρεια άκρα της Ευρώπης σε μια περιοχή όπου για χρόνια φινλανδικά και σουηδικά στρατεύματα έκαναν ασκήσεις από κοινού, όμως η πρόσφατη διεύρυνση του ΝΑΤΟ δίνει μια περαιτέρω διάσταση σε αυτή τη συμμαχία.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει πυροδοτήσει τη βαθύτερη κρίση στις σχέσεις της Ρωσίας με τη Δύση από την κρίση των πυραύλων της Κούβας το 1962 και ο Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει προειδοποιήσει τη Δύση ότι κινδυνεύει να προκαλέσει πυρηνικό πόλεμο αν στείλει δυτικά στρατεύματα να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

 

 

Πηγή: Reuters

Τελευταία νέα

Άδωνης εκτός ελέγχου για Συμφωνία Πρεσπών: Καλεί Μητσοτάκη να την καταγγείλει, απαιτεί «συγγνώμη» από Τσίπρα, κατηγορεί ΗΠΑ για… υποδείξεις

Πληθαίνουν οι αντιθέσεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, καθώς σε σημερινή του ραδιοφωνική συνέντευξη...

Πειθαρχική Έρευνα για Προφορικές Αναθέσεις στον Δήμο Πρέβεζας

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας έχει ξεκινήσει πειθαρχική διαδικασία για να ερευνήσει πιθανές ευθύνες...

Δήμου Ζηρού: Λουκέτο στο ΚΔΑΠ ΑμΕΑ λόγω έλλειψης προσωπικού.

Η απόφαση για την αναστολή λειτουργίας της δημοτικής δομής στην παλιά Παιδόπολη προκάλεσε αναστάτωση...

Μοιράζουν σαλμονέλα και σταφυλόκοκκο… με τα σχολικά γεύματα Σοκαριστικές φωτογραφίες με ωμό κοτόπουλο σε Δημοτικό σχολείο

Συνεχίζεται το θρίλερ με τα σχολικά γεύματα που μοιράζονται καθημερινά στα σχολεία της Ελλάδας...

Περισσότερα