ΑρχικήΚόσμοςΤι συμβαίνει στο φεγγάρι; «Η Κίνα θα στείλει όπλα στη Σελήνη»,...

Τι συμβαίνει στο φεγγάρι; «Η Κίνα θα στείλει όπλα στη Σελήνη», προειδοποιεί η NASA!

Δημοσιεύθηκε:

Ο νέος αγώνας του διαστήματος είναι σε εξέλιξη και πάλι με στόχο το Φεγγάρι, με τη NASA να προειδοποιεί ότι η Κίνα θέλει να στείλει όπλα στη Σελήνη και όχι ερευνητικές αποστολές, όπως οι ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Business Insider ο επικεφαλής της διαστημικής υπηρεσίας, Μπιλ Νέλσον, μίλησε στα μέλη της επιτροπής πιστώσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων. Αφορμή αποτέλεσε η συζήτηση για τον αμερικανικό προϋπολογισμό του 2024 ύψους 6,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς η NASA διεκδικεί μερίδιο και μέχρι στιγμής λαμβάνει 0,4% που είναι 25,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Η Κίνα έχει κάνει εξαιρετικά βήματα προόδου, ιδίως τα τελευταία 10 χρόνια, αλλά είναι πολύ, πολύ μυστικοπαθής», είπε ο Νέλσον και πρόσθεσε πως «πιστεύουμε ότι πολλά από τα λεγόμενα πολιτικά διαστημικά της προγράμματα είναι στρατιωτικά. Βρισκόμαστε σε έναν αγώνα δρόμου».

Στη συνέχεια για να εξασφαλίσει μεγαλύτερη χρηματοδότηση, τόνισε πως «η ανησυχία μου θα ήταν αν η Κίνα έφτανε πρώτη εκεί και ξαφνικά έλεγε: “εντάξει, αυτή είναι η περιοχή μας, μείνετε έξω”».

Διαστημικές συνθήκες

Μέχρι στιγμής, μπορεί οι πολιτικές που μαγνητίζουν το ενδιαφέρον να αφορούν τη Γη, όμως οι ΗΠΑ εδώ και χρόνια επεξεργάζονται τον οδικό χάρτη για το διάστημα. Το 2020 δημιούργησαν τη Συμφωνία Άρτεμις, την οποία έχουν υπογράψει 35 κράτη, με την Ελλάδα να αποτελεί μια από τις τελευταίες προσθήκες, ενώ δεν συμμετέχουν Κίνα και Ρωσία.

Έτσι, Μόσχα και Πεκίνο έχουν υπογράψει τη συνθήκη του 1967 η οποία απαγορεύει την εγκατάσταση όπλων και στρατιωτικών βάσεων στο διάστημα.

Όμως, οι επιστήμονες παγκόσμια δηλώνουν ανήσυχοι για την κατάσταση που επικρατεί, τονίζοντας ότι σε περίπτωση που χρειαστεί στρατιωτική εμπλοκή στο διάστημα, δεν θα γίνει με επίσημη συμμετοχή κρατών, λόγω αντιδράσεων.

Αντιθέτως, αναμένεται να χρησιμοποιηθούν ιδιωτικές εταιρείες για να επιβάλλουν τη γραμμή των εργοδοτών τους, ώστε να υποβαθμιστεί η σημασία του γεγονότος, αλλά και οι τυχόν συνέπειες που μπορεί να υπάρξουν.

 

 

Τελευταία νέα

Άδωνης εκτός ελέγχου για Συμφωνία Πρεσπών: Καλεί Μητσοτάκη να την καταγγείλει, απαιτεί «συγγνώμη» από Τσίπρα, κατηγορεί ΗΠΑ για… υποδείξεις

Πληθαίνουν οι αντιθέσεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, καθώς σε σημερινή του ραδιοφωνική συνέντευξη...

Πειθαρχική Έρευνα για Προφορικές Αναθέσεις στον Δήμο Πρέβεζας

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας έχει ξεκινήσει πειθαρχική διαδικασία για να ερευνήσει πιθανές ευθύνες...

Δήμου Ζηρού: Λουκέτο στο ΚΔΑΠ ΑμΕΑ λόγω έλλειψης προσωπικού.

Η απόφαση για την αναστολή λειτουργίας της δημοτικής δομής στην παλιά Παιδόπολη προκάλεσε αναστάτωση...

Περισσότερα