ΑρχικήΚόσμοςΒερολίνο: Δεν εντοπίστηκε οπλισμένος άνδρας στο σχολείο

Βερολίνο: Δεν εντοπίστηκε οπλισμένος άνδρας στο σχολείο

Δημοσιεύθηκε:

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Τετάρτης στις αστυνομικές Αρχές του Βερολίνου, καθώς υπήρξαν αναφορές για άνδρα που εισέβαλε σε σχολική τάξη, κρατώντας αντικείμενο που έμοιαζε με όπλο.

Σύμφωνα με το Reuters, ένα άτομο από το γραφείο του σχολείου παρέπεμψε το πρακτορείο στις έρευνες της αστυνομίας, χωρίς να κάνει κάποιο σχόλιο. Η αστυνομία, όμως, δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει την παρουσία του άνδρα.

Αρχικά ζητήθηκε από τους μαθητές και το προσωπικό του σχολείου, μέσω μεγαφώνων, να παραμείνουν στις τάξεις, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις ερευνούσαν το κτήριο.

«Ειδοποιηθήκαμε περίπου στις 9.30 π.μ. μέσω της εφαρμογής Nora», δήλωσε μια εκπρόσωπος της βερολινέζικης αστυνομίας, προσθέτοντας ότι «ένας άνδρας με όπλο λέγεται ότι εθεάθη μπροστά από το σχολείο».

«Στη συνέχεια δόθηκε εντολή στους μαθητές να παραμείνουν στις σχολικές εγκαταστάσεις. Λίγο αργότερα έγινε και δεύτερη κλήση έκτακτης ανάγκης στην αστυνομία μέσω της εφαρμογής. Όπως μας ανέφεραν, ο ένοπλος μπήκε στη συνέχεια μέσα στο σχολικό κτήριο και άρχισε να στοιβάζει ύποπτες τσάντες», είπε η εκπρόσωπος. Ως εκ τούτου, μία μεγάλη ομάδα αστυνομικών μετέβη στο σημείο.

Μετά από λίγη ώρα, οι μαθητές εθεάθησαν να βγαίνουν από τις σχολικές τους τάξεις, καθώς, έπειτα από την ενδελεχή έρευνα της αστυνομίας, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε κίνδυνος. Κανένας ύποπτος δεν εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς, όπως επίσης και κανένα ύποπτο πακέτο ή τσάντα.

Οι μαθητές εθεάθησαν να τηλεφωνούν στους γονείς τους, καθισμένοι στα παγκάκια της αυλής, ενώ μία ομάδα ψυχολόγων προσέφερε υποστήριξη στα παιδιά που είχαν αναστατωθεί περισσότερο.

Μέχρι στιγμής, η αστυνομία δεν έχει εξακριβώσει εάν επρόκειτο για λάθος ή φάρσα.

 

 

zougla.gr

Τελευταία νέα

Σε Εξέλιξη Έρευνα από την ΑΑΔΕ – Στο μικροσκόπιο όλοι οι «φτωχοί» με ακριβά γούστα

Ελέγχουμε όλο το φάσμα της οικονομίας, αλλά μια που μιλάμε για τον συγκεκριμένο έλεγχο,...

Φυσικό υδρογόνο: Ο νέο ενεργειακός «χρυσός» που κρύβεται στην Ήπειρο

Έρευνες για τον εντοπισμό υπόγειων «ταμιευτήρων», οι οποίοι ενδέχεται να περιέχουν έναν νέο ενεργειακό...

“Το Ρωμαϊκό Θέατρο της Νικόπολης Ξεπερνά τα Σύνορα – Ταξίδεψε στο Αρχαιολογικό Ινστιτούτο της Αμερικής στο Σικάγο

Τα πολύ σημαντικά νέα αρχαιολογικά δεδομένα που προέκυψαν κατά τις εργασίες αναστήλωσης και διαμόρφωσης...

Καταστροφή από τη φωτιά σε επιχείρηση ξυλείας στην Καλαμιά Άρτας

Μια μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας (19/2), σε επιχείρηση εμπορίας ξυλείας στην...

Περισσότερα