Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοούμενου ψαρά, στην Αμμουδιά Πρεβέζης. Σύμφωνα πληροφορίες, ο 46χρονος ψαράς, πατέρας δύο μικρών παιδιών (14 και 9 ετών), στην προσπάθειά του να τραβήξει στη βάρκα του ψάρι μεγάλου μεγέθους (τόνο) έπεσε στη θάλασσα και έκτοτε αγνοείται.
Στην προσπάθεια εντοπισμού του συμμετέχουν στελέχη του Λιμενικού, εθελοντικές ομάδες και ελικόπτερο. Υπενθυμίζεται πως ο 46χρονος ψάρευε σήμερα το πρωί με βάρκα ανοιχτά της αμμουδιάς με φιλικό του πρόσωπο, το οποίο και ειδοποίησε τις Αρχές στις 11 το πρωί.
Για όσα συνέβησαν μίλησε στο iefimerida.gr φίλος του αγνοούμενου ψαρά, περιγράφοντας το τι μπορεί να συνέβη. «Είμαστε σοκαρισμένοι με αυτό που συνέβη. Το παλικάρι είναι φίλος μας, συγχωριανός μας, συνάδελφός μας. Ψαράς από τους λίγους, πολύ έμπειρος. Ψάρευε κάθε μέρα. Ψαροντούφεκο κυρίως, 46 ετών. Είχε πάει μαζί με έναν φίλο του για ψαροντούφεκο για να κυνηγήσουν τούνες (τόνο)», είπε αρχικά.
Και συνέχισε λέγοντας: «Χτύπησαν ένα μεγάλο ψάρι, μπορεί και 100-150 κιλά. Όταν το χτυπήσεις αυτό το ψάρι βάζεις μια σημαδούρα και το ακολουθείς, μέχρι να δεις πού θα σταματήσει, που θα “σκάσει” όπως λέμε στη γλώσσα μας. Το ακολουθείς γιατί αυτά τα ψάρια έχουν τεράστια δύναμη».
Τέλος για το τι φαίνεται να συνέβη, ο φίλος του αγνοούμενου ψαρά είπε: «Αφού κούρασαν το ψάρι και το πλησίασαν, προσπάθησαν να το ανεβάσουν πάνω στη βάρκα, σε ένα φουσκωτό που έχουν τα παιδιά. Ο Δημήτρης πήγε να το δέσει πίσω στην ουρά και ο άλλος το κρατούσε από τη βέργα που το είχαν χτυπήσει με το ψαροντούφεκο. Κάπου μπλέχτηκε όμως η πετονιά από το ψαροντούφεκο, στο χέρι ή στον λαιμό, και τον πήρε κάτω το ψάρι. Χτυπήθηκε και έφυγε το ψάρι, όπως μας είπε ο φίλος του Δημήτρη. Χάθηκε μπροστά στα μάτια του. Τον πήρε κάτω.
Το ψάρι μπορεί να μην είναι σκοτωμένο, μπορεί απλά να είναι τραυματισμένο και να τον έχει κάτω στον βυθό. Εδώ τώρα βρίσκεται ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης, συμμετέχουν πλωτά του Λιμενικού και εμείς όλοι οι ψαράδες που ελπίζουμε να τον εντοπίσουμε.
Στην αρχή πιστεύαμε ότι ίσως είναι ζωντανός, αλλά τώρα τα πράγματα έχουν γίνει εξαιρετικά δύσκολα. Είναι δύσκολο να εντοπιστεί, γιατί αυτό το ψάρι έχει την τάση να πηγαίνει στον πάτο της θάλασσας. Σε μεγάλα βάθη. Σκεφτείτε τώρα να βρίσκεται σε βάθος 80-90 μέτρων. Θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να εντοπιστεί».