Ένας θησαυρός της φύσης, βρίσκεται “κρυμμένος” στο δασοαγρόκτημα Βόκαμπος στην Άνω Σκαφιδωτή Φαναρίου του Δήμου Πάργας.
Ο λόγος για τις πανέμορφες Παιώνιες -Μποζόρι (οι οποίες στην περιοχή λέγονται μποζόρες ή μπουζούρες) και ανθίζουν το διάστημα από 15 έως 25 Μαΐου.
Τις παιώνιες “πλαισιώνουν” μεγάλη ποικιλία αρωματικών φυτών και λουλουδιών καθώς και δέντρα όπως βελανιδιές, οξιές, κουμαριές, ρείκια, πουρνάρια, κέδροι κλπ.
Το δασοαγρόκτημα έχει συνολικά έκταση 1700 περίπου στρέμματα, εκτείνεται στη συνέχεια των ορέων Σουλίου, εντός των ορίων του ∆.∆ Άνω Σκαφιδωτής και μικρό μέρος στα όρια οικισμού Κάτω Σκαφιδωτής, του ∆ήμου Πάργας και του χωριού Τρικάστρου ∆ήμου Πρέβεζας.
Αποτελείται από δύο κοιλάδες, άνω Βόκαμπος και κάτω Βόκαμπος που περικλείονται από τις γύρω βουνοκορυφές Λαγού ποδάρι , Λιθαρός , Σκούπα, Ράχη Αστραπής, Ράχη Φλέντζι.
O εκπολιτιστικός Σύλλογος Ανω Σκαφιδωτής έχει εκπονήσει ένα πρόγραμμα δραστηριοτήτων που μπορούν να γίνουν προβάλλοντας την περιοχή και επιτυγχάνοντας τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη με την προώθηση της καλλιέργειας παραδοσιακών προιόντων , ωστόσο απαραίτητη προυπόθεση αποτελεί η επάρκεια νερού καθώς και η βελτίωση των κυρίων οδών προσπέλασης.
Οι παιώνιες συνδέονται στενά με τον Παιώνα ο οποίος έτσι όπως τα μνημονεύει η «Ιλιάδα» θεράπευσε τον Πλούτωνα και τον Άρη καλύπτοντας με τα «οδυνήφατα» (παυσίπονα) φάρμακά του τις πληγές που τους προκάλεσαν ο Ηρακλής και ο Διομήδης.
Οι Κινέζοι την ονομάζουν «βασιλέα όλων των λουλουδιών». Οι αρχαίοι Αθηναίοι την είχαν ονομάσει «Αθηνά Παιωνία» και είχε χαρακτηρισθεί από τον Παυσανία ως «πασάων βοτανέων βασιληίδα».
Το όνομα του φυτού προέρχεται από τον ιατρό θεραπευτή των θεών του Ολύμπου Παίωνα (το όνομά του αναφέρεται και σε πήλινη πλακέτα της Κνωσού).