ΑρχικήΉπειροςΥπό κατάληψη τελεί το σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου-Λυκείου στο Καναλάκι για τα ιδιωτικά...

Υπό κατάληψη τελεί το σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου-Λυκείου στο Καναλάκι για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Δημοσιεύθηκε:

Υπό κατάληψη τελεί σήμερα το σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου-Λυκείου στο Καναλάκι, με τους μαθητές να απέχουν από τα μαθήματά τους, όπου εκφράζουν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων στη χώρα.

Το πρωί της Πέμπτης (18/1) η είσοδος του Γυμνασίου-Λυκείου, ήταν κλειστή με τα παιδιά να διαμαρτύρονται με βασικό αίτημα τη δωρεάν δημόσια παιδεία χωρίς ιδιωτικά πανεπιστήμια και αύξηση των χρηματοδοτήσεων στην παιδεία.

Όπως δήλωσαν στο kanalakinews.gr οι μαθητές του Σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου-Λυκείου Καναλακίου συντάσσονται με τον αγώνα των φοιτητών ενάντια στις προθέσεις της κυβέρνησης για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση τις επόμενες εβδομάδες και να ψηφιστεί μέσα στον Φεβρουάριο στη Βουλή. Προβλέπει την ίδρυση παραρτημάτων από ξένα πανεπιστήμια στη χώρα, με αυστηρά κριτήρια λειτουργίας αλλά και πλήρη επαγγελματικά και ακαδημαϊκά δικαιώματα στους τίτλους σπουδών που θα απονέμουν.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες, όπως και πολλών άλλων σχολείων ανά τη χώρα, διεκδικούν την και την κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στα πανεπιστήμια, η οποία αφήνει κάθε χρόνο χιλιάδες παιδιά εκτός των ΑΕΙ. Επιπλέον βάζουν στην ατζέντα και την ακρίβεια που αγγίζει τους ίδιους και τις οικογένειες τους ζητώντας μείωση των τιμών στα σχολικά κυλικεία και κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη διατροφής τους.

Τη συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο σήμερα Πέμπτης 18 Ιανουαρίου κατά των μη Κρατικών Πανεπιστημίων και την κήρυξη στάσεων εργασίας για τους εκπαιδευτικούς, αποφάσισαν τα Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και της Δ.Ο.Ε. σε όλη την Ελλάδα.

 

Τελευταία νέα

Ο Εξορκισμός: Ένα υπερφυσικό θρίλερ τρόμου του Τζόσουα Τζον Μίλερ με τον Ράσελ Κρόου στο Δημοτικός Θερινός Κιν/φος “Ορφέας” Άρτας

Ο Ράσελ Κρόου πρωταγωνιστεί στη νέα ταινία τρόμου, «The Pope's Exorcist». Ο ηθοποιός μεταμορφώνεται στον διάσημο...

Ο Πάντα-Πανγκ στην Αφρική (μεταγλωττισμένο) – Από Παρασκευή 12 Ιουλίου στο Δημοτικός Θερινός Κιν/φος “Ορφέας” Άρτας

Η ακαταμάχητη τρυφερότητα των πάντα (όπως την αγαπήσαμε και στα... «Κουνγκ-φου Πάντα») και τα...

Νέα κινηματογραφική εβδομάδα από σήμερα Πέμπτη 04 Ιουλίου στο Δημοτικός Θερινός Κιν/φος “Ορφέας” Άρτας

Horizon: Ένα αμερικανικό έπος - Ο Κέβιν Κόστνερ κατακτά εκ νέου την Άγρια Δύση Τo...

Έρχεται στην Πρέβεζα και στην Άρτα η Παιδική παράσταση ΧΙΟΝΑΤΗ into the woods

ΠΡΕΒΕΖΑ: Τρίτη 2 Ιουλίου στο Κηποθέατρο "Γιάννης Ρίτσος", στις 21.00 ΑΡΤΑ: Τετάρτη 3 Ιουλίου στο...

Περισσότερα